Hlavní obsah

Cizrnový koláč s jablky

Hodnocení:
(6)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Nemá cizrna ve vaší kuchyni ještě své místo? Pak jí vyzkoušejte otevřít dveře třeba v podobě skvělého koláče s jablky. Chutná tak, že ho rozhodně budete péci rádi a často!

Ingredience pro:
1 forma o průměru 18 cm
Na koláč
  • 230 g uvařené cizrny
  • 3 jablka
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička drceného hřebíčku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • kůra z půlky citronu
  • 3 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst mandlí
Na omáčku
  • 180 g vysokotučné zakysané smetany
  • 1 lžička medu
  • šťáva z půlky citronu
Článek

Postup

Krok 1: V misce smíchejte kokos, sůl a prášek do pečiva. Muškátový oříšek nastrouhejte a přidejte ho do směsi společně se skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Do mixéru dejte cizrnu, med a rozmixujte ji úplně dohladka.

Krok 2: Cizrnovou pastu přidejte k sypkým surovinám, přidejte vajíčka, citronovou kůru, posekané vlašské ořechy, mandle a vypracujte těsto.

Krok 3: Do koláčové formy dejte pečicí papír a těsto na něj rozetřete. Na vrch koláče rovnoměrně rozprostřete oloupaná a pokrájená jablka. Pečte na 180 °C asi 40 minut. Koláč podávejte se smetanovou omáčkou, kterou vytvoříte smícháním zakysané smetany, medu a citronu.

Pro milovníky kuřete na paprice, kteří se snaží omezit maso, ale jen těžko odolávají, máme recept na cizrnu na paprice.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.