Hlavní obsah

Cizrnový koláč s jablky

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Nemá cizrna ve vaší kuchyni ještě své místo? Pak jí vyzkoušejte otevřít dveře třeba v podobě skvělého koláče s jablky. Chutná tak, že ho rozhodně budete péci rádi a často!

Ingredience pro:
1 forma o průměru 18 cm
Na koláč
  • 230 g uvařené cizrny
  • 3 jablka
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička drceného hřebíčku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • kůra z půlky citronu
  • 3 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst mandlí
Na omáčku
  • 180 g vysokotučné zakysané smetany
  • 1 lžička medu
  • šťáva z půlky citronu
Článek

Postup

Krok 1: V misce smíchejte kokos, sůl a prášek do pečiva. Muškátový oříšek nastrouhejte a přidejte ho do směsi společně se skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Do mixéru dejte cizrnu, med a rozmixujte ji úplně dohladka.

Krok 2: Cizrnovou pastu přidejte k sypkým surovinám, přidejte vajíčka, citronovou kůru, posekané vlašské ořechy, mandle a vypracujte těsto.

Krok 3: Do koláčové formy dejte pečicí papír a těsto na něj rozetřete. Na vrch koláče rovnoměrně rozprostřete oloupaná a pokrájená jablka. Pečte na 180 °C asi 40 minut. Koláč podávejte se smetanovou omáčkou, kterou vytvoříte smícháním zakysané smetany, medu a citronu.

Pro milovníky kuřete na paprice, kteří se snaží omezit maso, ale jen těžko odolávají, máme recept na cizrnu na paprice.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama