Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milují vaše děti burgery, ale nechcete je brát do fast foodů a radši byste je viděli jíst drůbež? Dejte si ty kuřecí!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Náplň
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 ks vejce
  • 150 g kukuřice
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 ks feferonek
K podávání
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks rajčat
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 4 plátky vyzrálého čedaru
  • 4 lžičky kečupu
  • 4 ks housky
Článek

Postup

01.

Maso namelte a smíchejte s vejcem, kukuřicí, najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením a solí a pepřem dle chuti. Pro dospělé můžete přidat i špetku chilli nebo nasekané feferonky, dodají burgerům říz.

02.

Tvarujte placičky a smažte z obou stran dozlatova nebo pokapejte olejem a pečte v troubě při 200 stupních. Na horké burgery položte plátky sýra.

03.

Housky rozřízněte, spodní část potřete kečupem, horní rozmačkaným osoleným avokádem (když do něj přidáte citron, udrží si hezky zelenou barvu) a naplňte salátem, burgery a plátky rajčete.

Související témata:

Načítám