Hlavní obsah
Foto: Archiv TV Nova

Foto: Archiv TV Nova

Chybí vám nápady na nedělní oběd? Vyzkoušejte kuřecí játra s houbovým ragú. I tak zdánlivě prosté jídlo může chutnat luxusně.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kuřecích jater
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Ragú
  • 50 g másla
    7
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g čerstvých hub
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 50 ml smetany ke šlehání
    7
  • 50 ml mléka
    7
  • 1 hrst listového špenátu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na rozehřátém másle a oleji orestujte půlku nahrubo pokrájené červené cibule a celý česnek.

02.

Přidejte nakrájené houby, chvilku je opékejte, přilijte trochu vývaru a nechte ho odvařit. Základ pak zalijte smetanou a mlékem tak, aby výsledek měl hustou konzistenci.

03.

Půlku směsi lehce zřeďte (smetanou) a propasírujte přes jemné síto. Do druhé půlky zamíchejte špenátové lístky.

04.

Teď už zbývají jen játra. Játra stačí opéct rychle na másle, aby byla lehce krvavá. Pak je stačí doladit solí, pepřem, posekanou pažitkou a je hotovo. Podávejte nejlépe s bylinkovým knedlíkem.

Související témata:

Načítám