Hlavní obsah

Květinou po internetu nic nezkazíš

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Květinou vždy potěšíteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zasílání květin se sice stalo běžnou službou, přesto však adresátovi dodává pocit určité výjimečnosti. Před domem zastaví automobil, vystoupí dobře oblečený muž s kyticí a hledá u zvonků vizitku s naším jménem... no nebudeme si zastírat, to opravdu potěší.

Článek

K zasílání květin se lidé uchylují z mnoha důvodů. Tím nejprostším je překvapit milovanou osobu a udělat jí radost. Dalším důvodem může být vyjádření úcty k obdarovanému, zejména jedná-li se o starší osobu, ať už je to oblíbený profesor, šéfová nebo vlastní tchyně. Zaslání květin je vhodné i při nepřítomnosti dárce v den, kdy má blízká osoba narozeniny, svátek, promoci atd.

S květinou přes hranice

V posledních letech překročila expedice květin hranice republiky. Přední česká květinářství nabízejí dodávky do celého světa. A z celého světa. Kupodivu, ceny nejsou nijak astronomické. O nic vyšší než posílání po republice. Proč tedy této možnosti nevyužít?

Představme si například svoji matku, která odjela s přítelkyní oslavit šedesátiny do vyhlášeného egyptského letoviska. Večer v den D očekává nanejvýš náš blahopřejný telefonát, ale místo toho jí poslíček přinese do jídelny nádhernou kytici. Od dcery, vzdálené tisíce kilometrů. Můžeme si být jisti, že na to maminka do konce života nezapomene.

Naopak zasílání květin partnerce ze zahraniční služební cesty příliš nedoporučujeme. Místo radosti by mohlo vzklíčit podezření o partnerově špatném svědomí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedZásilka květin do zahraničí není nic neobvykléhoV USA je to běžné

Za mořem, konkrétně ve Spojených státech, objevili zasílání květin zaměstnavatelé, kteří tím demonstrují uznalý vztah k zaměstnancům.

„Dostala jsem z domova zprávu, že umřela babička," vypráví pětadvacetiletá Magdaléna, která v té době pracovala jako asistentka finančního ředitele společnosti EADS ve Washingtonu. „Byla jsem smutná, trochu jsem popotahovala, takže si toho kolegové všimli. Běželi to říct šéfovi a výsledek byl, že moje máma v Praze dostala od mé firmy nádhernou kondolenční květinu s milým textem, že život babičky pokračuje v šikovné vnučce."

V USA sice nejsou odbory, přesto je tam firemní kultura na vysoké úrovni. Zasílání květin k ní běžně patří.

Jak objednávat? Snadno

Máme několik možností, jak objednávku provést. Můžeme si květinu vybranou na internetu zamluvit přímo prostřednictvím internetových stránek, objednat telefonicky nebo e-mailem. Samozřejmě můžeme navštívit renomované květinářství a květinu vybrat osobně.

Květiny, květinové koše, doplněné vínem či bonboniérami, doručí firmy obvykle do tří hodin v rámci jednoho města. Náročnější objednávku je vhodné učinit s časovým předstihem. Cena za doručení například po Praze se pohybuje od 200 korun, někde je započítána do ceny kytice. Nezapomeňme uvést text blahopřání či jinou zprávu, kterou chceme ke kytici přidat. Většina firem doručuje květiny sedm dnů v týdnu. V noci a o víkendech musíme počítat s příplatkem.

Reklama

Načítám