Hlavní obsah

Kvůli nakupování ztratila vše

Foto: falcon.cz

Becky miluje slevyFoto: falcon.cz

Reklama

Ve čtvrtek se česká kina změní v ráj milovníků nakupování. Ne snad že by se rozhodla místo filmů nabízet divákům akční slevy na oblečení! Důvod je prostý - premiéra nové americké romantické komedie Báječný svět shopaholiků. Podprůměrný snímek s moderním poselstvím.

Článek

Co bychom mohli očekávat od komedie, která se zaměřuje na moderní nemoc, totiž chronické nakupování? Především nečekejte absurdní scény, při kterých se budete za břicha popadat. Tvůrcům se povedla jen jakási nevydařená kombinace Pravé blondýnky a Ďábel nosí Pradu. Ze světa módy už chyběla jen Ošklivka Katka...

Příběh závislačky

Novinářka Becky Bloomwood sní o tom, že bude jednou pracovat pro nejznámější americký módní časopis. Když přijde o práci ve své dosavadní redakci, rozhodne se, že zkusí své štěstí právě ve světě tištěné haute-couture. Poplete ale dopisy a nakonec skončí v časopise, který se specializuje na finančnictví a úspory.

Šéfredaktora zaujme svým osobitým pohledem na svět financí, kterému prakticky vůbec nerozumí. Vše dokáže vysvětlit pomocí módy. Její sloupek Dívka se zelenou šálou (zelená šála podle té, ve které přišla na první pracovní pohovor) však zaznamená u čtenářů nebývalý ohlas a Becky se stává ze dne na den uznávanou finanční publicistkou.

Sama však před světem ukrývá jedno velké tajemství. Nedokáže přestat nakupovat! Slevové akce ji přitahují jako magnet a ona jim nedokáže odolat. Kvůli své závislosti se dostala do takových dluhů, že ji na každém kroku pronásleduje exekutor. Díky shopaholismu ale přichází i o své blízké přátele. Dokáže říct „ne" slevám a začne jí více záležet na jejích přátelích? Dokáže si získat srdce svého šéfa, pro kterého má slabost?

Foto: falcon.cz

Hlavně dobře vypadat!Foto: falcon.cz

Světový bestseller

Snímek byl natočen podle literární předlohy Sophie Kingsella, která je známá po celém světě. Film se točil ve slavných newyorských centrech a hlavní představitelka Becky Isla Fisher oblékala oděvy a doplňky značek Balenciaga, Marc Jacobs, Miu Miu, Salvatore Ferragamo, Prada či Christian Dior.

Proč film neodsoudit

A když už film není ani vtipný, ani nemá dramatickou zápletu, herci svými výkony nezáří a celkově chybí výraznější neotřelý nápad, přece jen mělo smysl ho natočit. Už jen proto, že jasně zobrazuje závislost na nakupování jako problém, který se ale dá řešit. Zároveň dokazuje, že jakákoli závislost člověka mění a ovlivňuje či doslova ničí vztahy v rodině a blízkém okolí.

Na film Báječný svět shopaholiků ale chodit nutně nemusíte a získaný čas můžete strávit třeba nakupováním za ušetřené peníze za kino. Jen pozor, abyste dokázaly přestat...

Báječný svět shopaholiků - premiéra 16. dubna 2009 Režie: P. J. Hogan Hrají: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack a další Délka: 104 minuty, v původním znění s titulky

Reklama

Související témata:

Načítám