Hlavní obsah

Kvůli nemocné kůži chtěla spáchat sebevraždu. Teď je modelkou!

Foto: Isifa

V dětství Chantelle její nemoc trápila. Teď je úspěšnou modelkou!Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jí 19 let a brzy z ní možná bude jedna z nejznámějších topmodelek světa. Kvůli svojí nápadné nemoci kůže má totiž na své tmavší pleti bílé skvrny. Přesto je krásná! Jak se se vším poprala?

Článek

Vitiligo je kožní onemocnění, kdy z důvodu ztráty buněk, které tvoří pigment, mají postižení na pokožce viditelné bílé skvrny, nejčastěji okolo prstů, úst, očí či třísel. Že se něco takového ani trochu neslučuje s kariérou topmodelky? Omyl!

Mezi finalisty nadcházející televizní reality show America’s Next Top Model se objevila i půvabná 19letá Chantelle Brown-Young, vlastním jménem Winnie Harlow. Žije sice v Kanadě, ale své jamajské kořeny nezapře. Stejně jako zmíněnou kožní nemoc, která ji životem provází. „Každý z nás má nějaký přiběh, jen ten můj je vepsaný v kůži,“ svěřila se v jednom z medailonků k soutěži.

Foto: Isifa

Vitiligo se nejčastěji projevuje v oblasti úst a prstůFoto: Isifa

Lidé, kteří podobnou nemocí trpí, často trpí depresemi. I Chantelle prý kdysi pomýšlela na sebevraždu, protože ji spolužáci šikanovali a nazývali zebrou či flekatou krávou. Naštěstí v sobě našla sílu a vše překonala. A teď má jedinečnou příležitost stát se hlavní tváří všech podobně nemocných a dobýt módní svět. Ostatně – má už za sebou několik titulních stran i prestižních přehlídek. Takže lze předpokládat, že o ní ještě uslyšíte.

Foto: Isifa

Z nemoci udělat přednost? To chce hodně síly!Foto: Isifa

Co na její odhodlání a sílu říkáte?

Reklama

Načítám