Hlavní obsah

Lak na nehty se zárukou

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pěstujte si krásné nehty, oslníteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Když si vybíráte lak, jde v první řadě o odstín. Ale měla byste také vědět, co takový lak musí splňovat, aby byl pro vás ten pravý. Co ovlivní, aby byl nehet perfektně nalakovaný? Podle jakých kritérií lak vybírat? To všechno vám prozradíme a ještě něco navíc.

Článek

Lakování nehtu je malý obřad, kromě barevného laku by vám neměl chybět  podkladový výživný lak, finální fixační lak, který zamezí odlupování barevného laku, a nehet se stane odolnější proti nárazu. A chybět nesmí kvalitní odlakovač, který nehet zbaví barevných šatiček.

Podkladový lak je nezbytností

V první řadě musíte mít nehty zdravé, jakmile se na nehtu objeví rýhy nebo trhlinky, je dobré jim poskytnout péči ještě před nalakováním. Pomůže vám k tomu vyrovnávací podkladový lak, který se nanáší na čistý, suchý, odmaštěný nehet. Výborně vám poslouží Nail Experts od Avonu, který vyživuje nehet, obsahuje proteiny, želatinu a vitamin E. A může se použít samostatně jako transparentní lak - dodá nehtu lesk. Nebo vyzkoušejte Calcium Four Seasons, který, jak už název napovídá, obsahuje vápník, tudíž výborně zpevňuje křehké a lámavé nehty. Podkladový lak se používá i v případě, že dekorativní lak má sytou barvu, aby zbytečně nezabarvil samotný nehet. Žluté fleky na nehtech opravdu ozdobou nejsou. Chcete-li mít nehty perfektní, používejte vždy podkladový lak, vaše nehty to ocení.

Foto: archiv firem

Vybírejte kvalitní laky, které jsou k nehtům šetrnéFoto: archiv firem

Kritéria pro lak

Kvalitní lak by měl spojovat prvotřídní vlastnosti, tj. perfektní přilnavost, to zajišťuje, že se nebude snadno odlupovat, nehet vydrží déle dokonalý. Dále by měl být rychleschnoucí, sama víte, že se někdy čekání na zaschnutí laku zdá nekonečné. Na druhou stranu by neměl rychle vysychat v lahvičce. Cení se i snadná roztíratelnost, tj. že na nehtech nevytváří hrudky nebo že nestéká. K tomu je potřeba i kvalitní štěteček. A podstatné je, aby byl k nehtům šetrný. Proto se vyvarujte nakupování laků na stáncích v tržnicích, většinou obsahují velké množství ftalátů, které škodí nejen nehtům, ale celému tělu. Nesmí se zapomínat i na jeho estetické vlastnosti - vysoký lesk, a dokonalé krytí.

Nepodceňujte odlakování

I pravidelné a pečlivé odlakování pomáhá regeneraci nehtů. Nicméně nikdy nepoužívejte odlakovače s acetonem a formaldehydem. Nehty vysušují a narušují jejich strukturu. Vhodnější jsou odlakovače s obsahem vitaminů a regeneračních látek. Ty většinou i příjemně voní. Agresivním odlakovačem můžete narušit své dlouhodobé snažení. Nehty se začnou třepit a objeví se kolem nich oděrky. Vybírejte pouze kvalitní produkty. Skvělým pomocníkem pro odlakování nehtů jsou speciální odlakovací tampony z řady Bel Premium (Hartmann-Rico). Jedna strana je opatřena ochrannou folií, která nepropouští odlakovač. S těmi jde odlakování jedna radost.

Víte, že existuje lak proti okusování nehtů (Four Seasons)? Obsahuje extrakt pomerančové kůry a tedy svou hořkostí odrazuje od okusování nehtů a nehtové kůžičky. Tím napomáhá zbavit se tohoto zlozvyku. Navíc posiluje strukturu a růst nehtu.

Lak na nehty je zbožím, na kterém se nevyplatí šetřit. Levné produkty vám buď rychle vyschnou, nebo se z nehtů odlupují a máte mnohem větší spotřebu. Proto vybírejte chytře.

Reklama

Související témata:

Načítám