Hlavní obsah

Letní květinové dekorace: Krásné, snadné a levné!

Foto: Martin Římánek

Pozvěte léto domů dekoracemi z lučních a zahradních květinFoto: Martin Římánek

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez ohledu na bláznivé počasí to všude kolem jen kvete. Je tedy ideální chvíle, abyste si natrhali nějaké trávy a květiny a doma z nich vyrobili zajímavou aranž. Ukážeme vám jak!

Článek

Až půjdete příště venčit psa, na procházku nebo na výlet, rozhlédněte se po vhodném květinovém úlovku. Poradíme vám totiž, jak z obyčejného zahradního nebo lučního kvítí udělat atraktivní květinovou dekoraci. Inspiraci vám nabízí florista Zbyněk Rulíšek, který říká: „V aranžování květin se fantazii meze nekladou a nemusíte se bát experimentovat. Máme pro vás základní návod, ale změníte ho hravě použitím jiných druhů rostlin, jinou barevností nebo nádobou.“

Při tvorbě originálních aranží dbal Zbyněk Rulíšek samozřejmě na to, aby je zvládl vyrobit opravdu každý a aby nevyžadovaly velké investice. Pokud se do toho chcete pustit s námi, pak vám postup ukáže následující video.

Stojíte o další dekorace z květin, pro které nemusíte do obchodu, ale na zahradu? Nepřehlédněte několik dalších inspirací, které najdete v článku Levné letní dekorace: Z toho, co najdete na louce!.

Vyzkoušeli jste aranžovat podle našeho návodu? Nebo máte doma nějaké vlastní? Zde vkládejte fotky s výsledkem a inspirujte ostatní!

Děkujeme za spolupráci síti květinářství Belles Fleurs.

Reklama

Související témata:

Načítám