Hlavní obsah

Letní líčení. Vydrží i pod vodou!

Foto: Thinkstock

I u vody chceme být upravenéFoto: Thinkstock

Reklama

Léto je v plném proudu a u vody je doslova přecpáno! K rybníku se asi líčit nebudete, ale co když je třeba před vámi party, na které chcete vypadat dobře, a osvěžení u vody se nechcete vzdát? Se správně „namíchaným" make-upem můžete nejen zazářit, ale i v klidu skočit do chladivého bazénu!

Článek

Make-up jako takový k létu příliš nepatří, což nám potvrdila i vizážistka Jarka Čechová, která líčila modelku speciálně pro nás na podobnou příležitost. Po její úpravě to dívce nejen slušelo, ale dokonce po odvážném skoku do vody nebyla její vizáž nikterak dotčena, pomineme-li přirozený vodní styling vlasů. Video můžete zhlédnout zde:

Správná volba

Dnes již existuje řada líčidel, se kterými si u vody rozhodně ostudu nenaděláte. Je třeba ovšem vybrat ta správná. Přestože v naší reportáži vizážistka make-up nepoužila, pouze pleť zmatnila zlatavým pudrem, pokud bez něj nedokážete být ani u vody, vybírejte si takový, který je na silikonové bázi. Silikon totiž odpuzuje vodu a výrobky z něj se dobře aplikují, roztírají a přesto na pleti vytvářejí sametový povrch, který vydrží dlouhou dobu. Silikon obsahují nejen make-upy, ale i stíny a tvářenky. „Když už make-up, měl by být určitě fluidní! Ale vhodné jsou i různé tónovací krémy. Ty je třeba ovšem vyzkoušet! Určitě vybírejte s SPF faktorem, který pleť chrání proti UV záření. Vrstvička by ovšem měla být jen opravdu malá, určitě to nepřehánějte!“ říká Jarka Čechová.

Řasenka je základ!

Ať už s make-upem, nebo bez, řasenka by měla ve vaší letní výbavě rozhodně být! Ovšem ne ledajaká. Pokud si nevíte rady s výběrem, můžete se inspirovat nebo vyvarovat zbytečných chyb z našeho článku Test voděodolných řasenek. Základním předpokladem tedy je, že bude opravdu voděodolná. V jednotlivých řadách značek ji poznáte tak, že bude zpravidla v modrém balení. Soustřeďte se zejména na ty, které obsahují lycru. Zajišťuje výrobku poměrně slušnou trvanlivost a pružnost. Vizážistka nedá dopustit na voděodolnou řasenku od Diora, kterou i použila v reportáži.

Rtěnky, nebo lesky?

V letním období jsou oblíbené spíše lesky. Přesto ženy s příliš úzkými rty by je neměly nosit. Těm doporučujeme raději rtěnku. Měla by obsahovat syntetické vosky, které rty zvláční, dodají jim potřebný lesk a jsou takřka neslíbatelné! O správném výběru neslíbatelných rtěnek se můžete informovat z našeho článku: Test neslíbatelných rtěnek.

Na rty jsou nejlepší vedle přírodních také syntetické vosky. Ty rtěnky příjemně zvláčňují a dodávají jim vysoký neodolatelný lesk a dlouhodobou neslíbatelnost. Lesky je potřeba pravidelně doplňovat. Některé vydrží déle, jiné kratší dobu. Věříme, že s tímhle nebudete mít problém.

Foto: Thinkstock

Základem je voděodolná řasenkaFoto: Thinkstock

Co velí trendy

Bronzové a zlaté odstíny letí snad každé léto. Nejinak tomu je i letos. Pokud jste majitelkou opálené pleti, bude vám určitě slušet výraznější barevná škála. S moderními líčidly to není žádný problém. Na těle se vždy skvěle vyjímají třpytky. Dají se sehnat i voděodolné. Naše modelka se s nimi koupala a večer i po běžné hygieně byl ještě efekt patrný. Časem se pochopitelně smyly. In je také tzv. vintage look. Jedná se o zvýraznění rtů křiklavým odstínem červené a oči jsou orámované černými řasami (pouze řasenkou).

Jak se make-upu zbavit?

Celková vizáž by měla dlouho vydržet, proto se jí také budete hůře zbavovat. Základním trikem je použití speciálního odličovače na voděodolné přípravky, který obsahuje kromě klasického složení i potřebné oleje, jež pomohou líčidla uvolnit a následně odstranit. Večer pak pleť ošetřete oblíbeným nočním krémem.

Tak s chutí do toho, i u vody můžete přece vypadat jako královna!

Reklama

Související témata:

Načítám