Hlavní obsah

Léto v TV: Hurá, budou i novinky!

Foto: proprofs.com

Přátele můžete vidět opět od začátkuFoto: proprofs.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S příchodem prázdnin televize tradičně schovávají své divácké lahůdky do šuplíků a místo nich nám nabízejí stokrát ohlodané kosti. Jinak tomu bohužel nebude ani letos – ohrané (prý oblíbené) seriály i nákladné (prý premiérové) filmy staré několik let. Existují ale i výjimky. A na ty se těšme!

Článek

Seriály, které (ne)stárnou

Snad po sto padesáté osmé se s velkou slávou a fanfárami vrací na televizní obrazovky 11dílný seriál Chalupáři s Jiřím Sovákem a Josefem Kemrem, a také epizody seriálu Krok za krokem (co naplat, dokud se na ně budeme koukat, budou je opakovat). Prima na prázdniny zase nasadila od začátku Přátele a své klasické osvědčené Zoufalé manželky, JAG a M.A.S.H.

Můžeme se ale těšit i na některé novinky! Nova přichystala nové díly historických Tudorovců, Odložených případů (vyšetřovatelé z Filadelfie, 7. řada), seriál Zapomenuti (vyšetřovatelé vražd-amatéři) nebo Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (9. série). Prima přichází s novým kouskem, který si říká Knight Rider – legenda se vrací. Dobrodružný seriál na úterní večery volně navazuje na kdysi populární seriál s Davidem Hasselhoffem. Doporučit můžeme také druhou řadu Californication – zábavného seriálu s Davidem Duchovnym, který uvádí Česká televize vždy v pátek večer.

Filmy, které stojí za to

Milovníkům českých filmů naservíruje Nova pořádnou porci starých hitů – nebude chybět Zítra to roztočíme, drahoušku…!, Černí baroni, Slunce, seno, jahody nebo filmy s Ladislavem Smoljakem Na samotě u lesa či Marečku, podejte mi pero. Můžeme zkusit zhlédnout i zatím možná nepochopený snímek Poslední plavky (s Petrem Čtvrtníčkem) a psychedelické O rodičích a dětech (s Josefem Somrem). Ze zahraničních filmů nasadí Spidermana (1. a 2. díl), zajímavý Terminal, Lepší pozdě nežli později s Jackem Nicholsonem a historickou Troju (ano, to je ta s odhaleným pozadím Brada Pitta).

Foto: proboards.com

Brada Pitta můžete obdivovat ve filmu TrojaFoto: proboards.com

Prima odvysílá Vzpomínky na Afriku či Bournův mýtus (se sexy agentem Mattem Damonem). Druhý program České televize nabídne jako každý rok americké nezávislé filmy – doporučujeme snímky Já a Ty a všichni ostatní (o tom, že každý má nárok být milován a být šťastný) a 10 položek a méně (o osudovém setkání pokladní a stárnoucí filmové hvězdy).

Česká televize také potěší dětské nevinné duše: páteční večer bude patřit pohádkám! Za zmínku stojí např. Tři životy podle předlohy Boženy Němcové, výpravná pohádka Kouzla králů nebo zábavná Čert ví proč.

Dokumenty plné úžasných lidí

Středeční večery se ponesou ve znamení dokumentů. Česká televize bude uvádět reprízy z cyklu Příběhy slavných, zaměřené na životní osudy slavných herců a hudebníků (mezi nimi Josef Vinklář, Petr Haničinec nebo Stella Zázvorková). Nova zase vsadila na ty šokující, mezi nimiž najdeme např. matku prvních osmerčat na světě nebo siamská dvojčata s jednou hlavou a dvěma srdci.

Takže, na co se budete dívat vy?

Reklama

Související témata:

Načítám