Hlavní obsah

Líčení na party - něžné i sexy

Foto: Mona Martinů

Úprava na párty nemusí trvat hodinyFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večírkový model už máte promyšlený do posledního detailu, ale co se týče vlasů a líčení, pořád nevíte, co se sebou provést? Než skončíte s ohraným líčením a culíkem, ve kterém vás už všichni stokrát viděli, mrkněte se na to, jak si s tímhle úkolem poradily šikovné profesionálky. Který look se hodí k vašemu stylu?

Článek

Pro inspiraci jsme vyrazili do pražského salonu Michala Zapoměla Portrait. Líčení i úpravy vlasů se chopily šikovné kadeřnice a vizážistky v jedné osobě Kristina Petoshina a Tatiana Jančová. Ty pro vás vytvořily úžasné looky, které snadno vykouzlíte i doma.

Foto: Mona Martinů

Bez precizního make-upu se neobejdeteFoto: Mona Martinů

Pravá lady

Vyrážíte do společnosti v sukýnce nebo šatech? Noblesní vzhled vám dodá elegantní, ale přitom jednoduchý drdol a jemné líčení. Chcete-li mít stejný účes, jaký vytvořila modelce Katce kadeřnice Tatiana, vyčešte si na temeni culík. Dejte si opravdu záležet, hřebenem vlasy uhlaďte, abyste nikde neměla nerovnosti a boule. Poté culík trochu natupírujte, bude objemnější. Trochu ho pak ale uhlaďte, aby nebyl rozcuchaný. Konce vlasů potom ohněte pod culík tak, aby vznikl drdol, a připevněte vlásenkami.

Foto: Mona Martinů

Drdol zvládnete stejně dobře jako kadeřnice TatianaFoto: Mona Martinů

Líčení vytvoříte za pomoci fialových stínů, Kristina si z kosmetického kufříku vytáhla světlejší a tmavší odstín. Prvním vymalovala celé víčko a fialovým stínem vytvořila „véčko“ na vnější straně oka. Důležité je, aby nebyly vidět žádné barevné přechody, stíny proto roztírejte opravdu pečlivě doztracena. Přidat můžete ještě slabounké linky. K takto barevným očím už volte méně nápadnou tvářenku a rtěnku. Nejste si jistá, jestli líčení zvládnete? Podívejte se na náš článek Líčení jedním stínem? Zkuste víc!

Foto: Mona Martinů

Fialové stíny můžete vyzkoušet i vyFoto: Mona Martinů

Femme fatale

Ve výrazném líčení a zvlněných vlasech je modelka Katka opravdu sexy! Jestliže chcete zanechat podobný dojem, zkuste vlasy pramen po prameni natočit kulmou. Než začnete, vlasy přelakujte stejně jako kadeřnice Kristina. Až vlasy navlníte, předkloňte hlavu a lehce je projeďte prsty, vlnky budou působit přirozenějším dojmem. Celek ještě jednou přelakujte, aby se vám vaše píle vyplatila a účes držel.

Foto: Mona Martinů

Zvlněné vlasy nezapomeňte přelakovatFoto: Mona Martinů

A jak si Tatiana poradila s make-upem? Víčko vymalovala světlým perleťovým stínem a u vnějšího koutku oka si vyhrála s černou. Tou vytvořila kočičí efekt, když linku táhla ještě od oka směrem nahoru a černou podmalovala i spodek oka. Pro precizní výsledek nezapomeňte na důkladné rozetření, klidně vezměte do ruky ještě jednou světlý stín a tmavý přechod jím trochu zahlaďte, okraje můžete korigovat vatovými tyčinkami. Rty Tatiana zvýraznila lehce oranžovou rtěnkou, tvářenku volila nenápadnou. Tohle líčení chce trochu cviku, každá chybička je na něm vidět, ale výsledek za to stojí, ne?

Foto: Mona Martinů

K tomuto líčení potřebujete světlý a tmavý oční stínFoto: Mona Martinů

Něžná kráska

Tohle jemné, svěží líčení je ideální pro dámy, které neholdují příliš výraznému make-upu. Při úpravě vlasů kadeřnice vycházely z předchozího účesu, takže pokud ho vyzkoušíte, můžete se druhý den vrhnout na tuto variantu. V opačném případě vlasy nejprve natočte kulmou. Přestože účes vypadá slavnostně, není vůbec složitý. Stačí, když posunete pěšinku na stranu, z přední strany vlasů vytáhnete natočený pramínek a zbytek vlasů postupně spínáte dozadu vlásenkami. Obejdete se bez gumičky, účes má být volný.

Foto: Mona Martinů

Se stíny v kuličce se vám bude snadno pracovatFoto: Mona Martinů

K nalíčení očí Tatiana použila perleťové stíny v kuličce, na vrchní oko nazlátlou a zelenkavou barvu, spodní část podmalovala modrou. Trend, kdy se míchají různé barvy stínů na víčku i pod okem, vypadá moc dobře, můžete ho vyzkoušet i s jinými odstíny.

Foto: Mona Martinů

Místo gumičky vlasy postupně spínejte vlásenkamiFoto: Mona Martinů

Víčko Tatiana nejdříve přetřela stínem se zlatým odleskem, světle zelenou potom nanesla tenoulince do vnitřního koutku oka. Po podmalování oka přidala broskvovou tvářenku a oranžovou rtěnku. Jednoduché a nádherné!

Foto: Mona Martinů

Jemné líčení bude slušet všemFoto: Mona Martinů

Ať už si vyberete kterékoli líčení, nejvíce vás ozdobí úsměv na tváři. Užijte si večírek!

Reklama

Související témata:

Načítám