Hlavní obsah

Líčení jedním stínem? Zkuste víc!

Foto: Thinkstock

Zkuste líčení až se čtyřmi očními stínyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro některé dámy je líčení nutným zlem, pro jiné zase zábavnou hrou. Patříte do té druhé skupiny? Pak vás určitě potěšíme! Spolu s vizážistkou vás totiž naučíme, jak si namalovat oči se dvěma, třemi nebo čtyřmi stíny! Vítejte na rychlokurzu profi líčení!

Článek

Pro rady jsme se vydali do pražského salonu Jarky Čechové, kde se nás ujala sympatická vizážistka Hana Macháčková. Ta nám ukázala, že ani náročně vypadající líčení nemusí být složité, a dala nám spoustu užitečných tipů a triků. Ve třech videích vám ukáže, jak se jednoduše nalíčíte dvěma, třemi nebo čtyřmi stíny.

K takovému líčení vám nejlépe poslouží paletky. Jejich výhoda tkví v tom, že k sobě jednotlivé barvy zpravidla ladí. Máte tak stíny, které můžete použít jak samostatně, tak i dohromady, chcete-li si s líčením trochu vyhrát. S citem pro barvy ale můžete samozřejmě mixovat i stíny z různých krabiček.

Výbava pro začátečnice

Dáte-li si s líčením práci, nezapomeňte nejprve na oko nanést podkladovou bázi pod oční stíny, která zajistí, aby stíny vydržely celý den a neslévaly se. Za dobrou cenu seženete například bázi Artdeco nebo Manhattan. Pořídit byste si měly i kvalitní štětečky. S aplikátory, které jsou u stínů zpravidla přiložené, toho tolik nenamalujete. Minimálně by vám neměl chybět menší kulatý štěteček na výraznější stíny, větší kulatý na základní stín a vyrovnání barevných přechodů a malinký plochý na tvorbu linek.

Stínové duo

Foto: Ondřej Kroutil

Líčení dvěma stínyFoto: Ondřej Kroutil

Líčení se dvěma stíny je rychlé a efektní. Je-li jeden ze stínů světlejší, neutrální, například béžový, poprašte s ním celé víčko klidně až k obočí. Máte dva barevné stíny? Světlejším odstínem přetřete celé pohyblivé víčko (měla byste skončit těsně pod záhybem), tím tmavším potom nabarvěte právě záhyb víčka.

Rada vizážistky: Spousta žen, když si líčí víčka, zavírá malované oko, což není ideální. Stoupněte si tedy před zrcadlo a rovnou sledujte, kam barvu nanášíte a jak to vypadá. Až oko přetřete světlejším stínem, vezměte do ruky kulatý štěteček, naberte druhou barvu a jemnými krouživými pohyby ji naneste na záhyb oka. Vnitřní koutek nechte světlejší, klidně ho ještě jednou zvýrazněte první barvou. Jedním ze stínů si potom můžete vyrobit i spodní linku. Na závěr vezměte o něco širší kulatý štěteček a zlehka jím přetřete barevné přechody, aby se takříkajíc ztratily.

Barevná trojka

Foto: Ondřej Kroutil

Líčení třemi stínyFoto: Ondřej Kroutil

Rozhodla jste se nalíčit třemi barvami? Pamatujte si, že v případě, kdy se chystáte použít více odstínů, byste měla začínat tím nejsvětlejším. Postupovat můžete podobně jako u dua, ale s malým rozdílem navíc. Nejvýraznější, nebo zkrátka jen vaši oblíbenou barvou z paletky, si vytvořte slabounké linky pod i nad řasami. Aby se vám lépe tvořily, štěteček si navlhčete. Linky tak budou sytější. Místo linek můžete zkusit zvýraznit také vnitřní koutek oka.

Silná čtyřka

Foto: Ondřej Kroutil

Líčení čtyřmi stínyFoto: Ondřej Kroutil

Chcete-li si dát opravdu záležet, můžete sáhnout rovnou po několika barvách. Opět začněte světlým základem, tmavší barvou přetřete záhyb oka a vnitřní koutky vybarvěte jasným stínem. Nebojte se přitom sáhnout po kontrastnější barvě. Nakonec přidejte slabounké linky čtvrtým stínem, které opět tvořte plochým navlhčeným štětečkem. Mixujete-li více odstínů, snažte se vybrat jednu, maximálně dvě výraznější barvy a zbylé neutrálnější. Oči hrající spoustou nápadných barev možná vypadají dobře na stránkách časopisů, ale ne už tak v reálném světě. Při tomto líčení je důležitější než kdy jindy pořádně zarovnat barevné přechody. Stíny by měly jít do ztracena.

Jste zvyklá na jeden jediný stín? Napoprvé si na stínování udělejte dostatek času. Brzy získáte ten správný „grif“ a líčení zvládnete za pár minut! Tak ať se líbíte!

Reklama

Související témata:

Načítám