Hlavní obsah

Lord of the Dance je zpět!

Foto: tellemworldwide.com

Legendární show bude k vidění i ve VidniFoto: tellemworldwide.com

Reklama

Lord of the Dance – legendární taneční skupina, která svým úspěchem burcuje sportovní haly po celém světě, právě vyhlásila svou 15. sezonu! A co víc, živý fenomén Michael Flatley se vrací na pódium. Bohužel pro nás, na podzim až do Prahy nedorazí. Zastaví se ale ve Vídni nebo v Mnichově. Tak to můžeme zkusit tam… nebo si počkat na jaro 2011. Dále se dozvíte více!

Článek

Show Lord of the Dance, která kombinací irského stepu a ladného tance ztvárňuje věčný boj dobra a zla, vymyslel tanečník a choreograf Michael Flatley. Premiéru měla už před 15 lety – v dublinském Point Theatre 2. července 1996. Od té doby se prakticky nezměnila (pouze kostýmy jsou krásnější a pestřejší), dokonce objela celý svět, a to hned několikrát. Kritici smekají před Flatleyho uměním klobouk a fanynky i fanoušci si lístky na tuto jedinečnou show kupují znovu a znovu. To aby mohli nevěřícně žasnout nad rychlýma nohama, drsností a lehkostí, kterou v sobě snoubí mužská část souboru, a ladností a vitalitou, s jakou jejich něžnější partnerky plují po pódiu.

V současné době vystupují celkem 4 soubory, které představení Lord of the Dance nastudovaly. Tím nejnovějším je speciální soubor pro Afriku a Asii.

Sám Flatley odjel se souborem 390 skvělých vystoupení. Pak se na konci června 1998 stáhl do ústraní a na show už jen odborným okem občas dohlížel. Teď se ovšem s velkou parádou vrací. Spolu s evropskou částí souboru vystoupí už na podzim ve vybraných městech. Vedle anglického Londýna, Liverpoolu nebo Wembley je to i švýcarský Curych, rakouská Vídeň (24. listopadu) nebo dokonce německý Mnichov (23. listopadu)!

Foto: askmelisboa.com

Tanečníci k nám dorazí na jařeFoto: askmelisboa.com

Do Čech sice Flatley nepřijede, ale to nevadí. Dobrou zprávou je, že show Lord of the Dance během svého 15. turné Českou republiku navštíví! Začíná se 3. března 2011 v Brně, končí se až 10. března v Ostravě! Vystoupení proběhnou:

  • 4. března – Pardubice ČEZ Aréna
  • 5. března – Karlovy Vary KV Aréna
  • 6. března – Praha, O2 aréna
  • 7. března – Liberec Tip Sport Aréna
  • 8. března – České Budějovice.

Vstupenky lze zakoupit v síti Sazka, Ticketpro, Ticket Art a Ticketportal. Platí stejné pravidlo jako minulý rok: čím dříve lístky zakoupíte, tím máte větší jistotu, že ve chvíli, kdy se rozhodnete, nebude už beznadějně vyprodáno.

Já sama jsem na Lord of the Dance byla minulý rok a byla jsem  nadšená. Doporučuji všem, kdo milují rytmickou hudbu, tanec a pevná mužská těla…

Reklama

Načítám