Hlavní obsah

Utajený život Mariky Gombitové

Foto: David Kundrát

Marika Gombitová se po autonehodě uzavřelaFoto: David Kundrát

Reklama

Když byla Marika Gombitová, jedna z nejznámějších slovenských zpěvaček, na vrcholu své kariéry a sbírala jedno ocenění za druhým, postihla ji neuvěřitelná tragédie. Při automobilové nehodě ochrnula a skončila na vozíku.

Článek

Bylo jí pouhých čtyřiadvacet let. Přesto boj o život nevzdala a dál koncertovala a natáčela nové písničky.

V posledních letech se ovšem stáhla do ústraní a téměř nevychází z bytu. Národ ji přesto miluje a Marika dál boduje v anketách popularity, reedice jejích desek se prodávají lépe než novinky současných pěveckých hvězdiček.

Fanoušci si však už skoro nepamatují, jak báječně zpívala na koncertech. Novináře k sobě nepustí, nikdo o ní nic neví. Jak vlastně žije? Jaká byla její cesta ke slávě? A co si o ní myslí nejen její kolegové a spolupracovníci?

Právě o tom je kniha Miroslava Graclíka a Václava Nekvapila - Marika Gombitová - neautorizovaný životní i umělecký příběh prostého děvčátka z vesničky na východním Slovensku, které se stalo superstar, i když o to Marika nikdy moc nestála.

Kniha přináší řadu dosud nepublikovaných fotografií, výsledky Zlatého slavíka či pozdějšího slovenského Slávika za celé období, kdy Marika Gombitová v těchto anketách figurovala na předních místech.

Autoři shromáždili všechny dostupné údaje o životě i díle výjimečné osobnosti, čtenář může v knize nalézt právě tu oblast, která ho zajímá.

Foto: Nakladatelství XYZ

Přebal knihy MarikaFoto: Nakladatelství XYZ

Miroslav Graclík, Václav Nekvapil: Marika Gombitová Nakladatelství XYZ, váz., cca 370 str., 229 Kč Na pultech od 15. 10. 2008

Reklama

Související témata:

Načítám