Hlavní obsah

Mastersport – od lásky k fitnessu až k úspěšnému byznysu

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Mastersport.cz – výrobce sportovního vybavení pro rodinu s dětmi i singlesFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Rádi cvičili, ale do fitka se jim nechtělo. Chtěli cvičit doma. Inspiraci ke cvičení hledali na internetu a zjistili, že koupit sportovní pomůcky on-line je téměř nemožné. Řeč je o dvou kamarádech, majitelích e-shopu Mastersport.cz, které láska k fitness přivedla až ke stomilionovému obratu.

Článek

Psal se rok 2004, když začínali s doménou 4fit.cz a hlavu plnou snů. Nikdo jim nevěřil, oni však v prodeji sportovních pomůcek přes internet viděli potenciál. Věděli ale, že fitness stačit nebude. Rozhodli se spolu s ním prodávat i trampolíny. To byla trefa do černého! Svoji první trampolínu prodali téměř okamžitě a od té doby se nezastavili.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Trampolína Master – historicky první prodané zboží přes e-shopFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Vlastní brand, vlastní identita

Jak e-shop rostl, požadavky na kvalitu i design zboží byly stále větší a pouhý přeprodej přestal stačit. Bylo načase začít budovat vlastní značku. Vznikly značky Master a Masterjump, pod kterými se fitness vybavení a trampolíny začaly vyrábět a vyrábí se dodnes.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Paddleboardy Master – modely léto 2021Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Nejlevnejsisport.cz – nejlehčí cesta ke sportu

S rostoucím sortimentem a vlastní značkou bylo jasné, že e-shop už dávno není jen pro fitnessáky. Byl to e-shop, který lidem nabízí nejlehčí cestu ke sportu – kvalitní sportovní pomůcky za rozumnou cenu. Vznikl Nejlevnejsisport.cz a spolu s ním došlo k expanzi na Slovensko, kde začal fungovat e-shop Najlacnejsisport.sk. Rostoucí čísla vedla k založení opravdového „eseróčka“ Master Sport s.r.o. Z e-shopu se stal regulérní byznys.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Penny board Master pro malé i velké sportovceFoto: MASTER SPORT s.r.o.

E-shop pro rodiny s dětmi

Jak oba majitelé stárli a měnili se z aktivních sportovců ve sportující rodiče, změnil se i sortiment. Jejich zkušenosti s vlastními dětmi začaly určovat směřování e-shopu, který se zaměřil více na rodiny s dětmi. Začaly se prodávat koloběžky, odrážedla a skateboardy.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

S Master Sportem sportuje celá rodinaFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Airtrack a další Master produkty

Když se na trhu objevil airtrack, žíněnka na skákání pro děti, byl Master Sport v Česku a na Slovensku jedním z prvních, kdo airtrack začal vyrábět a prodávat on-line. Dlouhá historie, zkušenosti s vývojem a zpětná vazba od zákazníků vedly k tomu, že nyní jsou airtracky Master vyráběny v prvotřídní kvalitě. Na vysokou kvalitu se Master soustředí také u svých dalších produktů, především pak u paddleboardů, koloběžek, skateboardů, běžeckých pásů, stolů na stolní tenis a mnoha dalších.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Airtrack Master – nafukovací žíněnka na skákáníFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Mastersport tečka cz / bodka sk

Nejen v kvalitě výrobků, ale také ve vnímání značky a celého e-shopu došlo za více než 15 let existence k velkému posunu. Master Sport se začal zaměřovat také na unikátní design výrobků, který zákazník jinde nenajde, na budování vztahů s věrnými zákazníky a navazování vztahů s novými zákazníky. Značka Master se stala atraktivnější a sebevědomější a spolu s tím se mění také adresa e-shopu z Nejlevnejsisport.cz a Najlacnejsisport.sk na Mastersport.cz a Mastersport.sk a završuje se tak několikaletý proces rebrandingu firmy.

Foto: MASTER SPORT s.r.o.

Nejlevnejsisport.cz se mění na Mastersport.czFoto: MASTER SPORT s.r.o.

Reklama