Hlavní obsah

Masturbace zlepšuje nejen náladu, ale i pleť. Nevyhýbejte se jí!

Foto: Profimedia

Vědci mají nová data: masturbace je prý cesta ke kráse!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Do vlastního nitra vcházej bez klepání,“ kdysi pronesl polský básník a satirik Stanisław J. Lec. Trefně. Ti, kdo často masturbují, vypadají mladší a svěžejší. Že by byla onanie receptem proti stárnutí?

Článek

„Slovo onanie pochází od biblického Onana,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor s tím, že v první knize Mojžíšově Genesis vyzývá Bůh Onana, aby oplodnil ženu svého zabitého bratra, tak jak bývalo zvykem, aby bylo zajištěno pokračování rodu.

„Onanovi se do toho moc nechtělo, a tak ‚vypouštěl sémě na zem, aby nezplodil synů bratra svého‘. Hospodinovi se to nelíbilo a zabil ho. Onan se tak stal prvním průkopníkem metody přerušované soulože, neboť neonanoval pro své potěšení, ale proto, aby neoplodnil bratrovu ženu,“ objasňuje historii masturbace Zlatko Pastor. Ale to už je dávno. Současnost „mazlivým prstům“ a pomůckám jenom přeje.

Příjemné k příjemnému

Podle tohoto sexuologa muži masturbují celoživotně téměř všichni. Ženy sice méně, ale uvádí se, že minimálně 80 procent žen někdy ve svém životě masturbovalo – což je dobře. Onanie obohacuje, dotváří intimní život a přináší pozitivní zážitky. A co zdravotní benefity?

Před lety studie z Lékařské univerzity v americkém Springfieldu trochu smutně dokládala, že zatímco pohlavní styk má pro člověka celou řadu výhod (například úpravu krevního tlaku, zdravé srdce a podobně), masturbace takových účinků nedosahuje, i když uvolňuje jisté druhy takzvaných šťastných hormonů. Dneska už je ale zase všechno jinak. Věda jde dál, informace jsou hlubší. Teď se podržte. V následujících týdnech a měsících totiž výrazně ušetříte svoji peněženku. Odteď už nebudete potřebovat omlazující séra ani krémy!

Foto: Profimedia

Dochází ke zrychlení tepu, a tudíž k prokrvení pokožky. A to je pro její mladistvý vzhled žádoucíFoto: Profimedia

Lepší než přípravky proti vráskám?!

Britský deník Metro s odkazem na ženský magazín Refinery 29 se sídlem v New Yorku uveřejnil, že sólo sex může pro vaši pokožku doslova udělat zázraky, a to díky zvýšenému průtoku krve. Výsledky? Pokud budete masturbovat pravidelně, srazíte si pár let dolů, zredukujete vrásky, a dokonce se můžete zbavit i akné a dalších kožních neduhů.

Wisconsinská dermatoložka Elizabeth Tanzi pro výše zmíněný magazín uvedla, že se nejedná o žádnou vědu. „Je to opravdu jednoduché. Sex snižuje stres, čímž se logicky snižují i hladiny stresových hormonů v těle. A to přispívá ke snížení zánětů a léčbě kožních potíží,“ popsala odbornice s tím, že co se týče masturbace, v konečném součtu a v porovnání se sexem ve dvojici je její vliv na pokožku ještě větší a lepší, než se zdá.

Foto: Profimedia

Zbavíte se stresu a budete mít zase radost ze života!Foto: Profimedia

Důležitá je hlavně pravidelnost

S ní souhlasí i klinický a soudní sexuolog Eric Marlow Garrison z americké Virginie. Ten zastává názor, že lidé mají tendenci být uvolněnější, když masturbují, takže se protizánětlivý přínos pro pokožku násobí.

„Mohu říci, zda moji klienti pravidelně masturbují, či nikoli, a to na základě jejich vzhledu. Pokud je jejich pokožka zářivá a vypadá mladistvě, oni se pravděpodobně oddávají onanii víc než dvakrát za měsíc,“ uvádí odborník s tím, že na tohle „má oko“. Ale i kdyby ho neměl, jeho klienti mu říkají, že i když to dělají ve sprše nebo ve vaně, pociťují zvýšenou relaxaci, což má na vzhled pokožky taktéž vliv.

A z toho plyne ponaučení, že až si příště budete chtít dát pleťovou masku, můžete ušetřit, a ještě se u toho pobavit. Stačí si střihnout pár minut relaxační sebelásky a za pár dní vám každý bude hádat o pár let méně!

A jak to s masturbací máte vy, zlepšuje vám pleť?

Reklama

Načítám