Hlavní obsah

Máte správnou minerálovou rovnováhu?

Reklama

Rovnováha je základem pro zdravý organismus i klidnou mysl. Strava a doplňky, které přijímáme, nám ji dokážou zajistit. Několikrát denně každý z nás do organismu přináší v podobě potravin a tekutin celou řadu pro tělo nezbytných živin, ale často i mnoho zdraví neprospěšných látek. Množství a poměry mezi těmito látkami zásadním způsobem rozhodují o našem zdraví, vzhledu i výkonnosti.

Článek

Dnes běžná strava mnoha z nás je charakteristická nadměrnou konzumací jednoduchých cukrů, a to včetně výrobků z bílé mouky. V našich jídelníčcích je i nadbytek průmyslově upravovaných a většinou doma dále tepelně poškozovaných rostlinných tuků, vysoce průmyslově upravovaných potravin a masa. Celkově máme na talířích převahu potravin z konvenčního zemědělství zatížených celou řadou nechtěných reziduí z chemického ošetřování půdy a plodin stejně jako i chemických aditiv. Popsané stravovací zvyklosti snadno vedou k minerálové nerovnováze v organismu až k takzvanému překyselení, nedostatku živin, nadbytku kalorií a kyselinotvorných látek.

Konkrétně nám po pár letech běžného stravování v organismu často chybí takzvané zásadité minerální látky, jako vápník, hořčík, draslík anebo mangan. Navíc k nedostatku těchto minerálních látek v organismu často dochází i při jejich dostatečném příjmu, a to kvůli jejich nedostatečnému získávání z přijaté stravy, vinou ne zrovna ideálně fungujícího trávení anebo složení střevní mikroflóry, což se naprosto běžně v populaci vyskytuje.

Výsledkem může být narušení acido-basické rovnováhy v organismu (lidově označované jako jeho překyselení), a toto následně podkladem pro celou řadu závažných zdravotních potíží. Při běžné, moderní stravě takto hrozí nedostatek živin a nadbytek odpadních látek, které je organismus nucen vylučovat anebo po překročení vlastních eliminačních kapacit ukládat v těle. Uložené odpadní látky zatěžují imunitní systém organismu, narušují jeho rovnováhu a mohou podporovat vznik celé řady chronických onemocnění. Typickými projevy takovéhoto zatížení organismu může být zvýšená únava, nedostatek energie, nemoci kostí, zánětlivé reakce anebo obtížná redukce váhy.

Proč a pro koho jsou pH Minerals vhodné? Doplněk pH Minerals je vhodný pro konzumenty dnes běžné ne zrovna nejzdravější stravy, pro všechny s nedostatkem zásaditých minerálních látek, pro prevenci anebo podpůrnou terapii celé řady degenerativních onemocnění. Přípravek pH Minerals lze kdykoli koupit přes internet a od března také v lékárnách.

Základem přirozené terapie a prevence je zdravá výživa, kdy maximálně omezíme vysoce průmyslově upravované a chemicky dochucované potraviny. Ochranně působí zdraví prospěšná zelenina, čerstvě připravovaná jídla ze základních přirozených potravin anebo kvalitní tepelně neupravované tuky. Ideálním doplněním těchto zdraví prospěšných potravin a jídel jsou potom doplňky výživy s obsahem základních zásadotvorných minerálních látek a živin podporujících jejich účinnost s cílem urychleného nastolení minerálové rovnováhy v těle tak, jak nabízí přípravek pH Minerals.

Reklama

Načítám