Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Oříškové trojhránky si možná žádají trochu zručnosti, ale ve výsledku jistě nebudete litovat ani času, ani práce. Jsou totiž báječné!

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 25 dkg cukru moučka
  • 250 g strouhaných ořechů
    8
  • 100 g strouhaných mandlí
    8
  • 2 ks bílku
    3
  • 2 lžíce citronové šťávy
Poleva
  • 1 ks bílku
    3
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
  • 1 hrst mandlí
    8
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve vypracujte těsto. Umíchejte bílky s cukrem a citronovou šťávou, pak přimíchejte ořechy a mandle. Měla by vzniknout lepivá hmota.

02.

Prkénko posypte moučkovým cukrem a ořechovou hmotu na něm vyválejte. Vyšlehejte bílky spolu s cukrem a citronovou šťávou v hustou bílou polevu (asi jako na perníčky). Poleva by měla být opravdu hustá a nesmí stékat z metliček.

03.

Polevu namažte na vyválenou ořechovou placku a nechte asi 15 minut zaschnout. Poté placku krájejte na proužky a z nich ještě udělejte trojúhelníčky. Jde to lépe navlhčeným nožem. Ozdobte mandlí a nechte sušit při pokojové teplotě asi půl dne.

Související témata:

Načítám