Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Oříškové trojhránky si možná žádají trochu zručnosti, ale ve výsledku jistě nebudete litovat ani času, ani práce. Jsou totiž báječné!

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 25 dkg cukru moučka
  • 250 g strouhaných ořechů
  • 100 g strouhaných mandlí
  • 2 ks bílku
  • 2 lžíce citronové šťávy
Poleva
  • 1 ks bílku
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
  • 1 hrst mandlí
Článek

Postup

01.

Nejprve vypracujte těsto. Umíchejte bílky s cukrem a citronovou šťávou, pak přimíchejte ořechy a mandle. Měla by vzniknout lepivá hmota.

02.

Prkénko posypte moučkovým cukrem a ořechovou hmotu na něm vyválejte. Vyšlehejte bílky spolu s cukrem a citronovou šťávou v hustou bílou polevu (asi jako na perníčky). Poleva by měla být opravdu hustá a nesmí stékat z metliček.

03.

Polevu namažte na vyválenou ořechovou placku a nechte asi 15 minut zaschnout. Poté placku krájejte na proužky a z nich ještě udělejte trojúhelníčky. Jde to lépe navlhčeným nožem. Ozdobte mandlí a nechte sušit při pokojové teplotě asi půl dne.

Reklama

Související témata:

Načítám