Článek
Postup
01.
Z uvedených surovin vypracujte těsto (kromě kakaa). To hned po zpracování rozdělte na polovinu a jednu z nich obarvěte kakaem. Připravte si strojek na sušenky a vyberte vhodný zubatý nástavec.
02.
Poté napěchujte těsto do strojku a nechte si na ruku „létat“ jeden kobereček za druhým. Klaďte na plech s pečicím papírem (nebo silikonovou podložkou) a pečte asi 12 minut na 160 stupňů.
03.
Upečené koberečky nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Nad párou vyšlehejte vajíčka s vanilkovým cukrem a hustou hmotu nechte zchladnout. Potom ji zašlehejte do másla, cukru a rybízové marmelády a začněte krémem plnit koberečky. Nejprve nastříkejte rybízový krém na světlý kobereček a ten následně přiklopte kouskem tmavým. A máte hotovo!