Hlavní obsah

Michal peče: Ovocné koberečky

Foto: Mona Martinů

Dobroty vznikají jen náhodou

Ne vždy jde při pečení všechno podle vašich představ. Zaděláte těsto, chystáte se dělat věnečky podle návodu a ouha? Ze strojku leze cosi, co nelze považovat za jakýkoli tvar… To by bylo, abych si s tím neporadil! A tak díky náhodě vzniklo nakonec vynikající cukroví, které nikde jinde nenajdete!

Článek

Na začátku to byl recept na věnečky s ovocným krémem, během pečení se ale „přemaskoval“ a jsou z něj nakonec vynikající ovocné koberečky. Jak je to možné?

Na 3 plechy koberečků s ovocným krémem potřebujete: 21 dkg Hery, 28 dkg hladké mouky, 10 dkg mletých ořechů, 7 dkg moučkového cukru; kakao Na krém: 3 vejce, vanilkový cukr, 15 dkg cukru krystal, 35 dkg másla, rybízovou marmeládu

Foto: Mona Martinů

Rybízový krém je opravdu skvělý

Z uvedených surovin vypracujte těsto (kromě kakaa). To hned po zpracování rozdělte na polovinu a jednu z nich obarvěte několika lžícemi kakaa. Připravte si strojek na sušenky a vyberte vhodný zubatý nástavec (vidíte na fotce).

Foto: Mona Martinů

Jedno z těst obarvěte

Foto: Mona Martinů

Vyberte nástavec, se kterým se vám bude dobře pracovat

Poté napěchujte těsto do strojku a nechte si na ruku „létat“ jeden kobereček za druhým. Klaďte na plech s pečicím papírem (nebo silikonovou podložkou) a pečte asi 12 minut na 160 stupňů.

Foto: Mona Martinů

Do krému se pro chuť přidává rybíz

Upečené koberečky nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Nad párou vyšlehejte vajíčka s vanilkovým cukrem a hustou hmotu nechte zchladnout. Potom ji zašlehejte do másla, cukru a rybízové marmelády a začněte krémem plnit koberečky. Nejprve nastříkejte rybízový krém na světlý kobereček a ten následně přiklopte kouskem tmavým. Máte hotovo!

Foto: Mona Martinů

Slepujte vždy světlý a tmavý kousek

Pokud jste ještě úplně nepodlehli vánoční depresi a pečení cukroví si stále ještě užíváte, jste na www.prozeny.cz zváni i zítra. Přichystal jsem delikátní kakaové dortíčky!

ynezorPumanzeSaNyknalC