Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte rádi jednoduché cukroví, které je hotové za chvilku a přesto si na něm opravdu pochutnáte? Potom vyzkoušejte vynikající ovocné koberečky. Stačí udělat těsto, napěchovat ho do strojku a pak už to jde téměř samo. Slepíte krémem a máte hotovo.

15 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 210 g hery
  • 28 dkg hladké mouky
    1
  • 100 g mletých ořechů
    8
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
Krém
  • 3 ks vejce
    3
  • 15 dkg cukru krystal
  • 35 dkg másla
    7
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rybízové marmelády
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z uvedených surovin vypracujte těsto (kromě kakaa). To hned po zpracování rozdělte na polovinu a jednu z nich obarvěte kakaem. Připravte si strojek na sušenky a vyberte vhodný zubatý nástavec.

02.

Poté napěchujte těsto do strojku a nechte si na ruku „létat“ jeden kobereček za druhým. Klaďte na plech s pečicím papírem (nebo silikonovou podložkou) a pečte asi 12 minut na 160 stupňů.

03.

Upečené koberečky nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Nad párou vyšlehejte vajíčka s vanilkovým cukrem a hustou hmotu nechte zchladnout. Potom ji zašlehejte do másla, cukru a rybízové marmelády a začněte krémem plnit koberečky. Nejprve nastříkejte rybízový krém na světlý kobereček a ten následně přiklopte kouskem tmavým. A máte hotovo!

Související témata:

Načítám