Hlavní obsah

Mladý pár po domě netouží. Zařídili si byt s obývákem přes dvě patra

Foto: archiv A_R_V, Josef Neumann (13x)

V žižkovském bytě se podařilo ušetřit drobnými zásahy množství místaFoto: archiv A_R_V, Josef Neumann (13x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý aktivní pár netouží po domě se zahradou. Zařídil si bydlení v centru Prahy, protože má kolem sebe rád neustálý ruch. Proto je zde i obývák přes dvě patra, a je plný světla!

Článek

Jako je pro někoho ideální představou o bydlení dům na okraji Prahy, pár, jehož byt si dnes prohlédneme, má jiné preference. Výhody žití v centru velkoměsta u nich totiž převažují nad nevýhodami, a proto se rozhodli zakotvit právě v prostorném bytě 3+kk na pražském Žižkově.

Posuvné dveře ušetřily spoustu místa

Do bytu se vchází širokou chodbou, odkud vedou dveře do koupelny, ložnice a na toaletu. Pro úsporu prostoru použil autor realizace rekonstrukce, architekt David Bartoušek, posuvného systému dveří, které zajíždí do zabudovaného pouzdra. „Je to skutečně elegantní a velmi praktické řešení vhodné do interiéru, kde vám záleží na každém ušetřeném centimetru místa,“ říká architekt.

Foto: Archiv firmy

Teplé barvy jsou do tak velké místnosti třeba. Jasanová podlaha spolu s dalšími teplými barvami obývák zútulňuje (1400 Kč/m^2 )Foto: Archiv firmy

Obývák prostupující až do podkroví

Centrální a zároveň největší místností v bytě o ploše 85 m2 je již tradičně obývací pokoj spojený s kuchyňským koutem. V tomto bytě má však obývák podobu galerie a prostupuje i do podkrovních prostor. Ty jsou otevřené, a celá místnost tak působí vzdušně. Celistvost nenarušuje ani zábradlí, které bylo zvolené skleněné právě proto, aby prostor působil jednotně.

Do galerie, kde se nachází pracovna, se vstupuje po kompaktním schodišti z lakovaných dřevovláknitých desek, které plnohodnotně nahrazují masiv. Schodiště je decentně zabudováno mezi stěny a jeho zajímavým prvkem je zapuštěné madlo či praktické využití úložných prostor pod schodištěm.

Foto: Archiv firmy

Kuchyň je velkorysá co do úložných prostor, tak i do pracovní plochy. Na zadní stěně linky je namísto obkladu použito kalené sklo, které působí efektněFoto: Archiv firmy

Hřejivý a útulný prostor

Ve 30metrovém společném prostoru dominují teplé barvy. Jasanovou podlahu, přiznaný dřevěný sloup a cihlovou s oranžovou na stěnách barevně rozbíjí mohutná šedomodrá pohovka z Ikea. Kuchyňská linka z HPL laminátu od Studia Harmonie je nenápadná, avšak najdete v ní dynamiku ve zkoseném tvaru skříněk a ve vystupující části do prostoru u schodiště. Za povšimnutí stojí i krb. Relativně obyčejná krbová vložka je zajímavě zabudovaná a jakoby sedí na vykonzolované betonové desce.

Foto: Archiv firmy

Jednoduchým tipem, jak si vytvořit zajímavý krb, je zabudovaná obyčejná krbová vložka sedící na vykonzolované betonové desce. Tento prvek mimo jiné oceníte i při úkliduFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Koupelna má toaletu, vanu i sprchový kout. Vana značky Kaldewei je obložena skleněnou mozaikouFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

V jednoduchosti je krása. Vyberte si jednoduché a čisté doplňky, které podtrhnou váš bytFoto: Archiv firem

Jak se vám interiér líbí?

Reklama

Načítám