Hlavní obsah

Móda: I ve 40 buďte IN!

Foto: Marks and Spencer

Nemusíte měnit celý šatník, jen ho přizpůsobitFoto: Marks and Spencer

Reklama

Co si představíte pod pojmem „móda pro čtyřicátnice"? Napovíme vám, že upnuté kostýmky, sukně až na zem a nevzhledné svetříky to (naštěstí) nejsou! Doba se mění a to, co nosily ve čtyřiceti naše maminky, je už passé. Dnešní čtyřicetileté ženy jsou sexy, jako nikdy předtím!

Článek

Říká se, že existují dvě skupiny čtyřicátnic: ty, které svůj styl našly, a ty, které ho ztratily! Nejdůležitější je se oblékat tak, aby to odpovídalo vašemu věku. Některé ženy si myslí, že když se oblečou jako dvacítky, budou tak i vypadat. Tak to opravdu není. V takovém oblečení budete naopak působit  starší, než jste. Takže žádné mini sukně, i kdybyste měla sebevíc výstavní nohy!

Čtyřicítka – čas na změnu

Tělo se s přibývajícími roky mění, působí na něj gravitace, životní styl, ale i těhotenství. Proto je důležité především zjistit, co vám sluší nyní. Pokud si nejste jistá, co vám sluší, nebojte se využít služeb stylisty. Jednorázová schůzka vás opravdu finančně nezruinuje. Naopak! Určitě se vyplatí, protože vám díky jeho radám ubude v šatníku věcí, ve kterých se necítíte stoprocentně a proto v nich nechodíte.

Projděte svůj šatník

Našla jste v něm kousky, na které jste nesáhla celý rok? Nemilosrdně je vezměte a… schovejte do krabic. Móda se totiž neustále vrací, co kdyby znovu došlo na vaše favority? Navždy se rozlučte jen s oblečením, které vám není příjemné.

„V šatníku by vám neměly chybět základní kousky, jako jsou dobře střižené džíny, tmavé kalhoty, bílá košile, propínací svetříky, jednoduché šatičky a různě barevná kvalitní trička. Ty pak ozvláštníte výraznějšími doplňky", radí stylistka Lenka Machková.

Oblečení nesmí být nuda!

Módní výstřelky ponechte mladším generacím, které se ještě hledají, a spoléhejte spíše na klasiku. Tou ale nemusí být jen tmavé kalhoty s bílou košilí. Jste-li zvyklá na džíny, směle do nich! Místo těch odrbaných a ocvočkovaných ale vyberte ty jednodušší. Na oplátku si pohrávejte s doplňky – velké barevné tašky, šálky, jednoduché pásky, ale i výrazné náhrdelníky. A boty, ve kterých budete zaručeně sexy? Na podpatku a s otevřenou špičkou!

Foto: Thinkstock

Mnoho žen se bojí výraznějších barevFoto: Thinkstock

Pozor na barvy!

Co se barev týče, neřiďte se jen momentálními trendy. Za ta léta byste měla mít představu o tom, co vám sluší. Chcete-li přece jen experimentovat, vezměte si k ruce vzorkovník s barvami a jednotlivé odstíny si přikládejte k pleti. Barvu, která vám bude lichotit nejvíce, noste blízko u obličeje, v podobě zajímavého svršku či šátku.

„Mnoho žen po čtyřicítce se zbytečně drží jen černé barvy, ta navíc nesluší stejně jako sněhově bílá bledulkám. Pokud nejste na výrazné barvy zvyklá, vyzkoušejte alespoň pastelové odstíny," radí stylistka Lenka Machková.

Když už vám bylo čtyřicet, vyhněte se…

  • vytahanému a příliš volnému oblečení, které vaši siluetu zakryje a nepodtrhne ženské křivky
  • mini délkám a výstřihům, které více odhalují, než zakrývají
  • tričkům s rádoby vtipnými nápisy – přenechte je teenagerům
  • topům bez ramínek, pokud vaše paže nejsou to, co bývaly
  • „trendy“ oblečení, které oblečete jen párkrát. Měla byste se řídit vlastním stylem.

…a vyzkoušejte

  • sukně, končící lehce nad koleny
  • sandálky na podpatku, které přitáhnou pozornost k vašim pěkným nožkám
  • barvy, jako je světle růžová, bledě modrá, béžová či bílá – lichotí většině žen
  • střihy, které podtrhnou vaše přednosti
  • vzory! Romantické květovaná halenka vám bude slušet.

Neřešte to, že už vám není pětadvacet a že vaše postava není jako za „mlada“. Berte čtyřicítku jako malou módní revoluci, kdy konečně objevíte sama sebe!

Reklama

Související témata:

Načítám