Hlavní obsah

Móda po třicítce? Dovolené je vše kromě nudy!

Foto: Jakub Jurdič

Role modelky se zhostila dvaatřicetiletá vizážistka JanaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobře víte, co vám sluší, máte solidní zásobu základních kousků, a přesto se můžete pustit do kteréhokoli trendu. Říká se, že třicítka je nová dvacítka, tak si ji užívejte ve velkém stylu. Třeba takto!

Článek

Zatímco ve dvaceti letech převážně experimentujete a hledáte svoji vlastní módní cestu, po třicítce už máte v oblečení více méně jasno. To ovšem neznamená, že byste měly ignorovat sezonní trendy a držet se jen osvědčené klasiky. Objevování nových věcí, které následně zkombinujete svým vlastním způsobem, byste měly praktikovat celý život. Stejnou filozofii vyznává i naše dnešní modelka a vizážistka v jedné osobě, dvaatřicetiletá Jana.

Comeback „zavinovaček“

Oblíbené zavinovací sukně jsou zpátky a vypadají lépe než kdy jindy. Kombinace světle meruňkové sukně s minimalisticky řešeným topem funguje na jedničku – bez ohledu na váš věk. Investice do „zavinovačky“ se navíc vyplatí, provázet vás může celým jarem i létem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Topshop, 1999 Kč), top (Eli.Rose, 2500 Kč), čepice (The Item, 1500 Kč), psaníčko (Mohito, 549 Kč), kožené boty (Guess, 6190 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pohodlně i stylově

Chodíte dennodenně v denimu a tuto uniformu si omlouváte potřebou pohodlí? Dobře nositelné jsou i takové koženkové kalhoty volnějšího střihu. Mixovat se dají téměř s čímkoli a sluší jim to i ve společnosti placatých bot. Nám se líbí s nápadnou stříbrnou bundou à la Michael Jackson.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Anja Rubik pro Mohito, 3699 Kč), triko (Anja Rubik pro Mohito, 699 Kč), náhrdelník (H&M, 349 Kč), boty (Topshop, 1299 Kč), bunda (Anja Rubik pro Mohito, 1699 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Skinny nebo volnější střih? Obě varianty vypadají skvěle!Foto: archiv firem

Objemné sukně

Krátké sukně vám zakazovat nebudeme (pokud tedy nekončí milimetr pod zadkem nebo nad ním :-), rozhodně ale nezůstávejte jen u nich. Objemné sukně v delším provedení totiž vypadají až překvapivě dobře. A to mluvíme i o délkách pod kolena nebo do půli lýtek. Pokud vám delší sukně nelichotí, volte ty těsně nad kolena. Pozor, podpatky jsou v tomto případě nutností.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (The Item, 4550 Kč), bunda (The Item, info o ceně v obchodě), náhrdelník (H&M, 249 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč), boty (Topshop, 1999 Kč), prsteny (H&M, 299 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Objemné sukně ve třech různých délkách. Kterou si vyberete vy?Foto: archiv firem

Růžová pro velké holky

Obléknout se komplet do růžové, když už nejste na prvním stupni základní školy, je vždycky trochu riskantní. V případě této sofistikované sestavy se ale nemáte čeho obávat. Kombinace áčkových volných šatů a kalhot s puky je odvážná a stejně smělá je i volba doplňků. Stylový černý klobouk, výrazný náhrdelník a boty, ze kterých lze jen těžko spustit zrak, posouvají růžovku na vyšší level.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Mohito, 799 Kč), kalhoty (Mohito, 1049 Kč), kožené boty (Guess, 5290 Kč), klobouk (Topshop, 999 Kč), náhrdelník (The Item, 1250 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Na efekt

Flitry osázená sukně, ze které vykukují peříčka, průsvitný top s potiskem a huňatý kabát k tomu. Ani při volbě jednotlivých materiálů se nedržte při zemi a vsaďte alespoň čas od času na efekt. Náš tip? Nebojte se k podobné sestavě obout drsňácké šněrovací boty, které vašemu oblečení dodají říz.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Topshop, 3799 Kč), top (The Item, info o ceně v obchodě), kabát (Topshop, 3499 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč), prsten (H&M, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost – bez ohledu na váš věk! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám