Hlavní obsah

Moderní chrániče matrací zajistí hygienickou čistotu postele

Foto: Violet Moon

Foto: Violet Moon

Vybavení postele je dobré vybírat s rozvahou, protože významně ovlivňuje kvalitu spánku.

Článek

Mezi základní pilíře kvalitního spánku bezesporu patří dobrá matrace, polštář s přikrývkou a povlečení. Jejich životnost však není neomezená, a tak je nutné o ně správně pečovat, aby nám dlouho vydržely.

Foto: Violet Moon

Froté nepropustný chránič matraceFoto: Violet Moon

Chránič matrace – dokonalý pomocník pro děti i seniory

Ve výbavě každé ložnice by neměl chybět chránič matrace, který zamezuje jejímu poškození nebo znečištění. Tato užitečná věc se používá jako ochrana proti roztočům, bakteriím a dalším mikroorganismům, které mají neblahý vliv na naše zdraví. Z tohoto důvodu jsou chrániče dobré pro alergiky, děti, osoby s inkontinencí a seniory. Matracové chrániče se vyrábí ze zdravotně nezávadného materiálu, jsou savé, prodyšné a především nepropustné.

Polštáře a přikrývky z dutého vlákna

Asi všichni milujeme chvíli, kdy se večer zavrtáme do peřin. Bez nich by pro většinu z nás bylo téměř nemožné usnout. Ještě v nedávné minulosti byly nejžádanější výplně z pravého peří. Od těch ale mnoho lidí postupně ustupuje, a to nejen z etických důvodů, ale také proto, že dnešní syntetické materiály peří v mnohém předčí. A navíc je lze prát v pračce.

Foto: Violet Moon

Bavlněné povlečení na dvě lůžka IVANKA – fialováFoto: Violet Moon

Kvalitní polštář a přikrývka by měly disponovat dobrými izolačními vlastnostmi, savostí a snadnou údržbou. Výrobky z dutého vlákna toto vše splňují, a navíc je lze prát už na 40 °C. Potřeby alergiků jsou však náročnější. Vzhledem k tomu, že ke zničení bakterií a alergenů je potřeba dosáhnout teploty vyšší než 70 °C, není pro ně vhodný každý materiál.

Peřiny podle ročního období

Výběr polštáře je poměrně snadný, neboť slouží v průběhu celého roku. S přikrývkou to můžete mít celkem náročnější. Zde je nezbytné přihlédnout ke gramáži, jež určuje, v jakém ročním období je vhodné ji používat. Gramáž letních přikrývek začíná již na 150 g/m2, v zimních měsících vybírejte spíše od 350 g/m²  výše. Úspornou variantou je celoroční přikrývka.

Reklama

Načítám