Hlavní obsah

Moderní metody řeší i brýle na čtení

Reklama

Laserové operace očních vad jsou dostupné už delší dobu. Nové metody však umožňují zbavit se také obyčejných brýlí na čtení. Ty můžou být potřeba ve vyšším věku, kdy horší vidění nablízko začíná znesnadňovat běžné každodenní aktivity, jako je čtení novin, jídelních lístků, etiket v obchodech nebo psaní textových zpráv.

Článek

Dnešní moderní lasery umožňují šetrně odstranit oční vady, jako jsou krátkozrakost nebo dalekozrakost, včetně možných kombinací s astigmatismem. Nově je možné laserem operovat i tzv. vetchozrakost, tedy potřebu brýlí na čtení, která se často objevuje ve věku nad 40 let. Metoda se jmenuje INTRACOR a provádí se femtosekundovým laserem VICTUS. Jedná se o velmi jemný zákrok, při kterém není nutný žádný chirurgický řez na povrchu rohovky. Laser pouze vytvoří sérii mikroskopických kroužků v podpovrchové části rohovky, které se říká stroma. Tím změní její zakřivení pro kompenzaci vetchozrakosti.

Schéma zákroku metodou INTRACOR

Na webu kliniky Gemini se můžete také podívat na animaci zákroku metodou INTRACOR.

Letní fotosoutěž na facebooku – oční operace za polovinu

Zapojte se do letní soutěže a hrajte o hodnotné ceny – dárkové poukazy na služby kliniky Gemini v hodnotách 5000 Kč, 3000 Kč a 2000 Kč a také o hlavní cenu poroty, kterou je poukaz na 50% slevu z ceny laserového odstranění dioptrií.

Již nyní můžete na profilu kliniky Gemini na www.facebook.com/klinikagemini vkládat fotografie z dovolené. O vítězi dárkových poukazů rohodne hlasování fanoušků. Nejhodnotnější výhru, jejíž hodnota může být až 24000 Kč, určí porota.

Letní fotosoutěž na facebooku

Komplexní péče v Gemini

Kromě laserových operací očních vad a estetických zákroků provádí oční klinika Gemini jako první v ČR také operace šedého zákalu laserem VICTUS. Z dalších typů očních onemocnění léčí např. keratokonus (onemocnění rohovky). Součástí kliniky je také vitreoretinální centrum, které se specializuje na léčbu onemocnění sítnice.

Reklama

Související témata:

Načítám