Hlavní obsah

Moderní odstíny kovových garnýží do vašeho interiéru

Foto: Tobias A Dahlberg, Shutterstock

K záclonám a závěsům vyberte vhodný typ garnýže a záclonové tyče Foto: Tobias A Dahlberg, Shutterstock

Při výběru povrchové úpravy kovových garnýží musíte vzít v úvahu styl interiéru. Je vhodné, aby garnýže ladily s ostatními kovovými prvky, jako je stropní osvětlení, nábytkové kování nebo kliky. Na trhu se kromě oblíbených odstínů v mosazi a chromu objevují nové moderní úpravy.

Článek

Antracit, nerez, slonová kost, bílá nebo černá barva jsou zcela nové módní trendy v interiérovém designu. Tyto barvy skvěle korespondují s exkluzivními materiály ze skla, kamene nebo dřeva používanými ve stavebnictví a architektuře.

Antracit, nerez a slonová kost

Antracitová barva reprezentuje moderní přístup. Jedná se o výraznou teplou barvu, která dodává garnýžím jedinečný vzhled a odpovídá na aktuální směr v interiérovém designu, tedy rostoucí oblibu tmavých barev. Moderní kovové garnýže v antracitové barvě vyniknou ve všech interiérových aranžmá. V závislosti na typu nábytku a vybavení interiéru můžete dosáhnout dokonalé elegance, vytvořit útulnou a hřejivou atmosféru či vytvořit kontrast s bílou místností.

Foto: Solotu, Shutterstock

Nerezové a mosazné garnýže vytvářejí příjemnou atmosféru Foto: Solotu, Shutterstock

Další moderní povrchovou úpravou je nerez. Sluší materiálům, jako jsou žula, tmavé dřevo a sklo. Skvěle zapadne do moderního, ale také rustikálního stylu. Nerez dodá interiéru osvěžující a živý styl, zejména pak v kombinaci s tmavou podlahou či nábytkem.

Naprostou novinkou je slonová kost. Je vhodná hlavně do béžového interiéru a velice esteticky působí také s hnědými a zelenými odstíny. Designéři předpokládají, že slonová kost bude v příštích letech součástí většiny interiérů.

Černá a bílá barva

Černá je nejelegantnější. Každý předmět v této barvě vypadá jedinečně a podtrhne styl vašeho domova. K tomu, aby interiér vypadal luxusněji, stačí pár prvků v černé. Novinkou letošní sezony je povrchová úprava této barvy ve vysokém lesku. Černé garnýže jsou prostě in.

Foto: Magargee Films, Shutterstock

Černá garnýž je vždy elegantní a vytváří dojem luxusu Foto: Magargee Films, Shutterstock

Bílé garnýže jsou také elegantní a vyniknou hlavně na jaře a v létě. Bílé záclonové tyče jsou dokonalým doplňkem i toho nejbizarnějšího interiéru. Bílé garnýže přirozeně rozšiřují světlé místnosti, díky čemuž dosáhnete jisté svěžesti a místnost bude působit prostorněji.

Dekory v barvách dřeva

Jedná se o velmi zdařilou imitaci dubu, buku, třešně, mahagonu či borovice. Takové garnýže jsou vhodné zejména do klasického aranžmá. Zajímavé jsou však také v moderních interiérech, kde odkazují na tradiční pojetí.

Chrom a starožitná mosaz

Tyto povrchové úpravy jsou stále žádané, a to z důvodu jejich všestrannosti a univerzálnosti. Chrom vypadá skvěle v moderních i klasických interiérech. Starožitná mosaz se skvěle hodí do reprezentativních interiérů. Pokud chcete zvolit eleganci a styl, mosaz bude velmi jistě dobrá volba. Zvolte tedy mosazné garnýže.

Foto: Byjeng, Shutterstock

Na trhu se vyskytuje spousta druhů povrchových úprav garnýží Foto: Byjeng, Shutterstock

Přejeme vám při výběru šťastnou ruku, možností je opravdu hodně. Více se dozvíte na stránkách www.garnyze24.cz.

Reklama

Načítám