Hlavní obsah

Moderní úklid bez námahy!

Foto: RobZone.cz

RobZone Roomy - váš nový miláčekFoto: RobZone.cz

Reklama

Chtěla byste domů ideálního pomocníka, který vždy udělá, co po něm budete požadovat, nepotřebuje, abyste mu u práce asistovaly a doplní energii, když uzná, že je třeba? Přesně takového jsem si doma vyzkoušela. Jmenuje se RobZone Roomy a ve videoreportáži uvidíte, jak si s úklidem jednoduše poradí, zatímco vy se klidně můžete věnovat dětem nebo si jít zacvičit.

Článek

Překvapilo mě, jak je malý a šikovný. Váží 3 a půl kilogramu a měří 35 cm v průměru a 11 cm na výšku. Jsem poměrně technický typ, přesto si troufám říci, že jeho ovládání zvládne v pohodě i laik a antitalent na techniku. Před prvním úklidem jsem si v rychlosti přečetla manuál (pro jistotu) a pak už jen stačilo nasadit boční kartáč, spustit hlavní vypínač do polohy ON a zpoza křesla sledovat, jak mu jde práce od ruky, tedy vlastně od kartáče. Manipulace byla velmi snadná, dávala jsem mu povely prostřednictvím dálkového ovládání.

Chcete-li vidět robotický vysavač RobZone Roomy v akci, nenechte si ujít následující video zde:

{stream-video}

První úklid

Bez energie to nejde, a proto před úplně prvním spuštěním je potřeba nechat ho pořádně nabít. Výrobce doporučuje při prvním mapování terénu, protože každý prostor je jiný, sledovat jeho trasu a neodcházet z jeho blízkosti. Snadno zjistíte, kam všude se dostane a tam, kam se dostat nemá, dáte jednoduše virtuální zeď, která mu znepřístupní ono zakázané místo. Dole v obývacím pokoji máme několik druhů podlahových krytin. Ani s jednou z nich neměl RobZone Roomy problém a zvládl v pohodě i jednotlivé přechody mezi nimi. Občas se mi nechtěl vrátit do nabíječky, ale chyba byla na mé straně, protože jsem ji neměla umístěnou u zdi, jak se uvádí v manuálu. Nějak jsem to přehlídla.

Nadstandardně velký sběrný koš

S úlevou jsem také zjistila, jak jednoduše se z něj sesbíraný odpad dostává. Jeden knoflík a vyjede velký sběrný koš. Nemusíte se tak bát, pokud máte doma chlupatého čtyřnohého mazlíčka, že by po něm robotický vysavač nedokázal uklidit nebo že byste musela co chvíli koš vysypávat. Podobné je to i s dlouhými vlasy nebo prachovými chuchvalci. Koš má největší objem na trhu, celý 1 litr (ty konkurenční mají objem 0,25–0,5 l), takže snadno zvládne vyčistit i opravdu velké prostory.

Sám uklidí, sám se dobije

Co když se vybije? Pro úplné nabití potřebuje Roomy cca 4–6 hodin. Uklízí v kuse cca 50 až 80 minut, záleží na zvoleném programu a druhu podlahové krytiny. Pokud mu dojdou síly, sám vyhledá zdroj nabíjení (je potřeba jej umístit ke zdi, a mít jej v zásuvce) a dobije se. Samozřejmě mu manuálně můžete naznačit, že jste s úklidem spokojená a poslat ho do nabíječky dříve, než se úplně vybije.

Pokud rády využíváte moderní techniku k tomu, aby vám usnadnila život a ne, aby se vám na ni prášilo, pak můžu RobZone Roomy vřele doporučit. Ušetří vám spoustu času, který vynaložíte na něco jiného, stejně užitečného. Navíc se nebudete moci vymlouvat na to, že musíte uklízet, místo toho, abyste šly třeba cvičit.

Reklama

Související témata:

Načítám