Hlavní obsah

Trendy móda pro mrňata

Foto: Marks and Spencer

Dětské kolekce jsou barevně výraznéFoto: Marks and Spencer

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblečení pro děti musí být pohodlné, zároveň odolat zátěži jejich her, a hlavně musí se jim líbit. Když v něm nenajdou zalíbení, při nejbližší možné příležitosti si je svléknou, a to nechceme. Jak oblečení vybírat a jaké jsou trendy dětského oblečení této sezony?

Článek

Zhruba od roku a půl si děti oblečení vybírají samy, mají svá oblíbená trička, šatičky, kalhoty, mikiny, ale i spoďárky. Rychle pochopíte, jaký střih spodního prádla svým miláčkům vybrat, aby se neškrábali a nepopotahovali na místech, na která se ve společnosti nehodí sahat. Stejně tak budou mít svoji oblíbenou barvu. S tím návrháři počítají, proto paleta barev v dětské kolekci je vždy pestrá.

Trendy a pohodlná

Děti jsou nadšené z oblečení, které jim poskytuje volnost. V sezoně jaro/léto 09 hýří oblečení zářivými barvami v kombinaci s jemnými pudrovými odstíny. Ze vzorů vedou proužky a la námořní styl a u holčiček tištěné i našívané aplikace květin, nechybí ani barevnější kostka. Chlapci se můžou opět těšit na prvky „vojenského" stylu, který mají v oblibě. Stále módní jsou nášivky i různé veselé obrázky, které k dětem promlouvají. Objevuje se džínovina s kovovým leskem a naprostým hitem jsou rolovací kalhoty, které děti milují, protože rolování mají rády jako hru.

I dětem dopřejte slavnostnější oblečení, uvědomí si důležitost okamžiku. V kolekcích Quelle, Cherokee, Next, Marks & Spencer, H & M apod. se objevují řady společenského oblečení, tj. obleky, vestičky, šaty, halenky apod. A jsou i cenově dostupné, navíc se dají dobře nakoupit z druhé ruky a stejně lehce i prodat.

Nepodceňujte u dětského oblečení důležitost doplňků, tj. kloboučky, čelenky, brýle proti slunci, pásky, korálky, batůžky, to všechno dělá dětem velkou radost, protože je řadí do světa dospělých, a o to ony stojí.

Foto: Quelle

Vytvořte dítěti vlastní stylFoto: Quelle

Která holčička by nechtěla sukýnku nebo šatičky, jako má maminka, a který kluk nezatouží po stejném triku nebo košili, jako nosí táta. Z toho vychází i kolekce dětského oblečení Marks & Spencer, naleznete v ní zmenšené kopie dospělého oblečení.

Vybírejte kvalitní materiály, jednoduché a praktické střihy, které dokážou děti samy obléknout. Rozhodně triko s malým nepružným výstřihem, do kterého ne a ne dostat hlavu, je určitě nepotěší. Materiály musí být měkké a nesmí dráždit pokožku, vaše dítko určitě nevydrží ve vlněném svetru, který kouše. Soustřeďte se i na bezpečnost používaných barev na oblečení k lidské pokožce, proto vybírejte ze značek, které garantují chemickou nezávadnost produktu.

Obvykle je oblečení v kolekci vzájemně kombinovatelné a dítě si může vytvořit svůj vlastní styl. Nicméně je dobré jim tolerovat jejich fascinaci určitým kouskem oblečení, dost možná jim poskytuje pocit bezpečí nebo jim hladí duši. Důslední buďte pouze v ochraně dětí před zimou a sluncem, jinak jim poskytněte volnost výběru.

Oblečení dětí vytváří jejich styl do budoucna. Jasné barvy působí pozitivně na psychiku dětí, je to jejich první krok k pochopení harmonie barev. Rozvíjejte jejich cit pro barvy i estetiku.

Reklama

Související témata:

Načítám