Hlavní obsah

(Módní) boj proti zimě: Zahřejte se pleteninami!

Foto: Jakub Jurdič

Vyměňte obyčejný svetr za dlouhý kardigan s třásněmi. Úspěch zaručen!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oprašte jehlice a pusťte se do práce! Nadvládu nad zimními trendy totiž přebraly hřejivé pleteniny. Že nejste zrovna manuálně zručné? Stylové kardigany, roláky nebo šaty na vás čekají i v obchodech.

Článek

Pleteniny k zimě tak nějak patří, s letošní sezonou a návrháři Michaelem Korsem nebo Stellou McCartney v čele ale nastal hotový boom. Už nejde jen o příjemný, praktický materiál, ale o současný trend číslo jedna.

Rozevláté třásně

Sněhově bílá barva, maxi délka a nepřehlédnutelné třásně, které reagují na každý pohyb. Dovedete si představit nápaditější kousek do vašeho zimního šatníku? Kardigan doporučujeme nosit zejména ve společnosti užších kalhot.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Tally Weijl, 799 Kč), kardigan (Lindex, 500 Kč), halenka (Van Graaf, 999 Kč), kšiltovka (Sisley, 1299 Kč), kabelka (Topshop, 1499 Kč), boty (Humanic, 1999 Kč), náramky (Promod, 399 Kč/set)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Dlouhé kardigany jsou must-have kouskem zimy. Vyberete si?Foto: archiv firem

Mějte pod čepicí

Respektive pod kulichem :-) Pletené čepice s bambulí bodovaly i na módních přehlídkách, nebojte se je proto ve dnech, kdy přituhne, vytáhnout. Stylovým zástupcem pletenin jsou i šaty s plisovanou sukní a svetrovým horním dílem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Promod, 1399 Kč), kabát (Reserved, 2299 Kč), kulich (Topshop, 599 Kč), boty (Marks & Spencer, 1699 Kč), kabelka (Van Graaf, 2699 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Pleteniny s bonusem

Pořídit si můžete i svetry, vyšperkované našitými kameny nebo jinými aplikacemi. Náhrdelník netřeba, zdobení si samo o sobě vystačí. Pokud vás kameny neberou, můžete se inspirovat také nevšední kombinací temně zelené a pastelově růžové. Vypadá velmi dobře!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (C&A, 398 Kč), svetr s kameny (H&M, 899 Kč), kabátek (Marks & Spencer, 1799 Kč), boty (Reserved, 2199 Kč), náušnice (Reserved, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Variabilní rolák

Zkuste překonat trauma z dětství, a pořiďte si ultra teplý rolák. Pokud se podíváte na aktuální trendy, zjistíte, že už se nosí úplně ke všemu, sukně nevyjímaje. My jsme svetr spárovali s flitrovanými šortkami, ve kterých můžete vyrazit rovnou na večírek. Nevynechávejte psaníčko!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (Topshop, 3499 Kč), rolák (Reserved, 999 Kč), šortky (Tally Weijl, 777 Kč), boty (F&F, 649 Kč), psaníčko (Lindex, 699 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč), punčocháče (C&A, 125 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Pořádně teplý, tenký nebo se zipem – který rolák se líbí vám?Foto: archiv firem

O velikost větší

Můžete mluvit o nedostatku elegance, ale jakmile propadnete jejich kouzlu (a jejich pohodlnosti), už se bez nich neodejdete. Oversized svetry, které působí jako o číslo či dvě větší, jsou stále v módě. Skvěle si rozumí s krátkými délkami a ležérními prvky, jako jsou metalické tenisky nebo crossover kabelky (křížem přes rameno).

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (United Colors of Benetton, 1899 Kč), svetr (Topshop, 1799 Kč), nákrčník (Reserved, 399 Kč), tenisky (Promod, 999 Kč), kabelka (Reserved, 749 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč), prsteny (Lindex, 199 Kč/set), punčocháče (C&A, 125 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám