Hlavní obsah

Módní inspirace: Zkuste vzdušný tyl

Foto: Isifa

Na tyl nedá dopustit většina módních návrhářů, oblíbíte si ho i vy?Foto: Isifa

Reklama

Hravý, romantický a vzdušný. Takový je jemný tyl na šatech, sukních a drobných doplňcích. A vzhledem k tomu, že v módě se nyní klade velký důraz na ženskost, měly byste si rozhodně nějaký kousek s tylem pořídit. Že nevíte, kam byste ho nosily? Nechte se v našem dnešním článku inspirovat.

Článek

Tyl se v angličtině nazývá tulle, protože jeho jméno pochází od francouzského města Tulle, kde se v 17. a 18. století začaly paličkovat síťované stuhy. Dnes se vyrábí z různých druhů materiálů – nylonu, polyesteru, polyamidu i bavlny – a může obsahovat i elastické příměsi, které mu zajistí větší pružnost. Rozkošně vypadá především na šatech a sukních, jejichž délka končí nad koleny (mladší dívky s gazelími nožkami si mohou dovolit samozřejmě i mini). Dobře poslouží také v podobě různých vsadek do topů a blůz, protože se bez problémů kombinuje s jinými textiliemi.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 399 Kč, z-fashion.cz 529 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Asos 1300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 850 Kč, bonprix 299 KčFoto: archiv firem

Černá versus růžová

Je pravdou, že obléci si tylovou sukni není jen tak. Chce to nutnou dávku odvahy a špetku umění kombinovat. Nejjednodušší volbou bude pro vás tedy černá sukně. Její univerzálnost využijete při tvoření outfitů do práce, na rande i na divokou večerní jízdu. Pamatujte ale na důležité pravidlo. Tylová sukně bývá většinou více nařasená nebo s volány, a kvůli tomu působí objemněji. Proto vypadá nejlépe, když je svršek upnutý (zkuste třeba body) a zastrčený dovnitř, aby opticky vynikl váš pas. Stejně je to také u krajkových sukní, jak už jsme vám ukázali v článku: Tip pro romantičky: 30 sexy sukní s krajkou.

A jaké vybrat kombinace? Do kanceláře doplňte tylovou sukni bílým topem, černým krátkým sáčkem, černými lakovanými lodičkami a perličkami na krk. Na večer pak stačí vyměnit bílý top za metalické tílko ve stříbrné či zlaté barvě a elegantní lodičky za odvážnější model na platformě. Romantičky ať pro změnu vsadí na růžový nebo bílý tyl, který je promění v něžné éterické bytosti. Na jaře k tomuto stylu přidejte ještě krátkou koženou bundičku či sáčko, a budete vypadat neodolatelně.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 499 Kč, Pull and Bear 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull and Bear 699 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 399 Kč, Asos 1150 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 600 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 850 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Pimkie 660 Kč, 800 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 850 Kč, parazit.cz 1870 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos 1750 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Halens 1699 Kč, z-fashion.cz 539 KčFoto: archiv firem

Zkuste hravé doplňky

Pokud se necítíte na to, nosit přímo tylové sukně, můžete zkusit začít alespoň drobnými doplňky. Ty si mohou dovolit i starší dámy, například v podobě zdobených broží do klopy nebo na svetřík. Skvěle vypadají také tylové čelenky, které se hodí především na různé večerní akce, ovšem v dnešním pestrém světě módy není problém je využít též na denní nošení. A zrovna tak můžete ozdobit svůj běžný outfit květinovými motivy z tylu na prstenech, náušnicích a náramcích.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 125 Kč, fler.cz/kratkanit 88 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: Accessorize 360 Kč, 130 Kč, fler.cz/mariahelen 394 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Accessorize 360 Kč, jelenisperky.cz 1500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): jelenisperky.cz 930 Kč, fler/kratkanit 149 KčFoto: archiv firem

Tak co, necháte se zlákat a vyrazíte na nákupy, nebo tylu příliš nefandíte? Pokud ano, nechte se na jaro inspirovat i našimi variacemi ve stylu à la baletka, které najdete zde.

Reklama

Související témata:

Načítám