Hlavní obsah

Módní inspirace: Styl à la baletka!

Foto: Mia Mirrelli

Na baletku si zahrála čtenářka KatkaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Také jste jako malá obdivovala půvabné baletky a tajně snila o tom, že se jednoho krásného dne přidáte do jejich řad? I když to většině z nás nevyšlo, v baletku se můžete proměnit i za předpokladu, že neovládáte demi-plié ani piruety. Stačí, když si pořídíte (nebo vyrobíte, prozradíme vám jak) krásnou tylovou sukni, upnuté body a nazujete balerínky. Stejně jako čtenářka Katka.

Článek

Jednoduchý a čistý styl baletek je obdivován a napodobován už dlouho. Nařasené tylové sukně zažily svůj největší boom pravděpodobně před deseti lety, kdy se do jedné takové oblékla stylová Carrie Bradshaw, která věděla všechno o sexu a nebála se zeptat. Během úvodní znělky se totiž toulala ulicí New Yorku v krátké, sněhově bílé sukni, která se okamžitě stala hitem. Přestože jsme za poslední léta o tomhle stylu příliš neslyšeli (pravda, letos ožil díky úžasné Natalii Portman, která se blýskla jako Černá labuť), baletkovská móda zůstává nadčasovou záležitostí, ke které se můžete neustále vracet.

Jak být za baletku?

Ptáte se, jak tenhle styl nosit? Na kompletní modely à la baletka si asi troufne málokterá žena, můžete se ale nechat inspirovat naší módou a „vyzobat“ si z ní jednotlivé prvky, které se vám líbí. Stavět můžete na zmiňované nařasené sukni nebo si oblékněte baletkovské body, které můžete v létě kombinovat s elegantnějšími kraťásky nebo sukní. V chladných ránech se vám bude hodit krátké bolerko, nezapomeňte si vyčesat uhlazený drdol a přidat něžnou čelenku. Na nohy obujte jednoduché balerínky.

Foto: Mia Mirrelli

Poslední úpravy, a jde se na to!Foto: Mia Mirrelli

Sukni si můžete spíchnout sama

Pokud budete hledat tylovou sukni v obchodech, pěkně se nachodíte. Narazit na ni je poměrně náročné. Stylistka Janka viděla podobnou té růžové, kterou jsme nafotili, v obchodě H za asi 900 korun. Vyplatí se vám také zabrousit na internet nebo si ji ušít sama. Stačit vám k tomu bude tyl (nebo i pevnější záclonová látka, s tou pracovala stylistka v případě bílé sukně) a guma. Látku si několikrát přehněte tak, aby vám vzniklo několik vrstev, a jednu stranu pečlivě přišijte ke gumě. Spodní vrstvu potom jen opatrně rozstřihněte, látka by se neměla párat. My jsme volili midi délku (četla jste, že je délka do půli lýtek hitem jara?), ale vytvořit si samozřejmě můžete i krátkou. Pokud na ruční práce příliš nejste, svěřte tento úkol švadleně. Budete mít sukni podle vašich představ a na stejnou jen tak nenarazíte.

Čtenářka Katka prima balerínou

Než se ale pustíte do shánění sukně, prohlédněte si krásné fotky s naší sympatickou čtenářkou Katkou. Z té jsme udělali klasickou něžnou baletku, ale i rebelku s rozcuchem a černobílým tričkem. Ve které roli se vám líbí víc?

Foto: Mia Mirrelli

Něžné barvy Katce slušelyFoto: Mia Mirrelli

Na fotce: sukně (stylistky vlastní, z eBaye), top (H, 129 Kč), bolerko (Marks, 949 Kč), boty (Mixer, 340 Kč), čelenka (F, 90 Kč), náhrdelník (Ann Christine, 129 Kč)

Na fotce: sukně (vlastní výroba), bolerko (Marks, 645 Kč), náhrdelník (F, 240 Kč)

Foto: Mia Mirrelli

Takový dekolt ohromí každého mužeFoto: Mia Mirrelli

Na fotce: korzet (F, info o ceně v obchodě), sukně (vlastní výroba), rukavice (Cocco, 199 Kč), bolerko (Orsay, 499 Kč)

Na fotce: triko (Ann Christine, 329 Kč), sukně (vlastní výroba), náramek (I´am, 269 Kč)

Líbí se vám baletkovská móda? Užila byste některý z kousků i ve svých módních kreacích? Budeme se těšit na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám