Hlavní obsah

Módní léto: 5 barev, ve kterých zabodujete!

Foto: Jakub Jurdič

Potřebuje váš šatník vzpruhu? Osvěžte ho barvami!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco zima svádí k šedi, v létě drtivá většina žen tíhne k výraznějším barvám. Jste na tom stejně? Pak si nenechte ujít módu plnou svěžích odstínů. Dáte přednost oranžové, zelené, nebo neonově žluté?

Článek

Barevné oblečení dodá vašemu šatníku rychlou vzpruhu. My jsme se zaměřili na odstíny, které kralují letošnímu létu. Piknikovat jsme vyrazili se čtenářkou Markétou.

Neony

Žádné jiné odstíny nedokážou přitáhnout pozornost tak spolehlivě jako neonky. Máte pro ně slabost i vy? Nezůstávejte jen u doplňků a užijte si jich ve velkém. Neon krásně vynikne na jednoduše střižených šatech. Náš tip? Vynechejte pro jednou výrazný náhrdelník a místo něj si do vlasů zasaďte květinový věnec nebo čelenku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (F&F, 649 Kč), boty (Wojas, 1199 Kč), věnec ve vlasech (Tally Weijl, 139 Kč), kabelka (F&F, 399 Kč), náramek (F&F, 229 Kč), piknikový koš (Butlers, 1990 Kč), deka (Butlers, 599 Kč), podnos (Butlers, 879 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

K létu květiny patří, tak proč je nenosit rovnou ve vlasech? Vybrat si můžete mezi čelenkami a věnečkemFoto: archiv firem

Oranžáda

Hvězdou letní sezony je oranžová ve všech jejích odstínech. Přiklonit se můžete k barvě připomínající mandarinky, ale i k syté variantě téměř do červena. Oranžová si nejvíce rozumí se světlými odstíny, neodolatelná bude v kombinaci se sněhově bílou. Sázkou na jistotu je i sestava s denimem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šortky (H&M, 899 Kč), top (Dušní 3, Tara Jarmon, 4990 Kč), boty (Dušní 3, Mellow Yellow, 4490 Kč), náušnice (H&M, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Zelená, modrá…

Určitě víte, jak tohle pořekadlo končí. Právě modrou ale můžete s oblíbenou letní barvou, zelenou, lehce mixovat. Nemůžete přijít této dvojici na chuť? Zkuste zelenou doplnit světlými odstíny nebo se vrhněte do růžové či oranžové. Malá pomůcka – pamatujte si, že nic nezkazíte barvami, které jsou podobně syté.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: overal (F&F, 799 Kč), náhrdelník (F&F, 249 Kč), brýle (Lindex, 199 Kč), boty (La Gallery Novesta, 1990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Ideální kousek na léto? Šortkový overal! Který se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Ostře růžová

Módní je i růžová v křiklavém provedení. Nosit ji můžete s neutrálními odstíny, nejlépe ale vynikne se zářivě bílou. Odvážnějším dámám ji doporučujeme okořenit oranžovou nebo modrou.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (F&F, 249 Kč), šortky (F&F, 409 Kč), boty (H&M, 1499 Kč), brýle (Lindex, 199 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč/3 kusy)Foto: Jakub Jurdič

Kobaltová

Nedáte dopustit na modrou? A co říkáte na její zářivou kobaltovou verzi? Tento odstín bude navíc bodovat i na podzim, pokud zapátráte ve slevách po podobných kalhotách nebo topu, určitě je využijete. V rámci večerního looku zkuste duo kobaltová + metalický odlesk, skvěle bude vypadat i výrazná oranžová nebo růžová.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: top (Zdeňka Imreczeová, 4950 Kč), kalhoty (Dušní 3, 10 490 Kč), psaníčko (La Gallery Novesta, 3600 Kč), boty (Zara, 959 Kč), náramek (F&F, 169 Kč), brýle (Pimkie, 169 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám