Hlavní obsah

Módní rádce: Co si obout ke kraťasům?

Foto: Isifa

Víte, co obout k vašim oblíbeným kraťasům?Foto: Isifa

Reklama

Musíte mít k elegantním kraťasům nutně podpatky? A co si obout k těm, které mají sportovnější charakter? Nelamte si tím hlavu pokaždé, když máte vyrazit v šortkách, a využijte naší malé módní nápovědy. Uvidíte, že příště vklouznete do těch správných bot bez váhání.

Článek

Nad botníkem se čas od času zasekne snad každá z vás. Proto jsme nedávno připravili článek na téma Boty a sukně: jak je kombinovat?. V redakci ale dobře víme, že sukně nejsou jediným místem, kde se dá tápat, a tak pokračujeme v podobném duchu, tentokrát s kraťasy.

Ty jsme rozdělili do tří základních kategorií, podle jejich stylu. Nenechte se proto rozhodit tím, že jsou ty vaše o kousek delší/světlejší nebo mají úplně jinou barvu. Jde o to, jestli působí…

…elegantně

Co obout k elegantním šortkám? První řešení se nabízí samo – podpatky. Nezapomeňte ale, že by měly ladit k vašemu uhlazenému stylu, preferujte proto spíše jednoduchost a zvolte klasické lodičky (na léto jsou skvělé ty s otevřenou špičkou) nebo třeba decentní sandálky. Čemu se vyhnout? Podpatkům, které působí lacině, a slaměným platformám.

Rozhodně se ale nemusíte omezovat jen na podpatky. Nazout si k nim můžete i rovné boty, jde jen o to, aby i ony působily vznešeně. Takovou obuví jsou třeba lakované polobotky nebo mokasínky. Pokud dáváte přednost balerínkám, buďte s jejich výběrem hodně opatrné. K tomuto typu kraťasů se hodí jen ty ultra elegantní, podobné těm, které vidíte na fotce. Vyrážíte-li do města, můžete sáhnout i po placatých sandálkách nebo žabkách. Tím ale samozřejmě nemyslíme žabky „plážovky“. Vyberte si nějaké jemné, kožené nebo zdobené kamínky.

Foto: archiv firem

Na foto: kraťasy (Theoutnet), boty zleva – tělové s podpatky (Nicholas Kirkwood), černé mokasíny (Topshop), žabky s kamínky (We Like Fashion), černé balerínky (Salvatore Ferragamo), platformy (Sonia Rykiel), sandálky (Theoutnet)Foto: archiv firem

…ležérně

Do téhle kategorie spadají nejen kraťasy džínové, ale v podstatě všechny, které působí nenuceně a ve kterých vyrazíte na nákupy i za kamarádkou. K tomuto stylu vypadají naopak leckdy lépe rovné boty. Podpatky si k nim samozřejmě vzít můžete, pokud k nim obléknete elegantnější vršek, budou vypadat skvěle, ale opět si dejte pozor na zbytečnou lacinost. Kombinaci hlubokého výstřihu, kraťasů a jehel, raději nevytvářejte. S čím si můžete naopak vyhrát, jsou různé platformy a klínky. Ty se k ležérnějším kraťasům skvěle hodí, prodlouží vaše nohy, a navíc nepůsobí prvoplánově sexy.

A co „placky“? Tady je možností spousta, od všelijakých žabek, sandálků, páskových bot až po balerínky. Jediné, co bychom nedoporučili, jsou tenisky primárně určené na sport. Ty jsou ve spojení s denimovými kraťasy vidět často. Pokud nejdete běhat (a to asi v džínových šortkách nejdete), nechte je doma v botníku. Vycházkové tenisky se zajímavým designem mají naopak zelenou. Skvělé kousky najdete ve článku Tenisky do města i do baru? Ano!.

Foto: archiv firem

Na foto: kraťasy (J-Brand Jeans), boty zleva – na klínku (Paloma Barceló), černé (Alexander McQueen), květinové balerínky (Forever21), tenisky (Converse), tmavě modré (Melissa Shoes), fialové sandálky (H&M)Foto: archiv firem

…sportovně

Ani k ryze sportovní kraťasům si není nutné obouvat čistě sportovní boty – pokud, jak jsme psali výše, se zrovna nejdete proběhnout. Gumové žabky se k nim sice hodí, ale žádnou velkou parádu s nimi neuděláte. Zkuste upřednostnit kožené po vzoru těch Jil Sander. A co si třeba pořídit originální, a ještě k tomu voňavé boty z eko materiálu? Pokud jste milovnicí balerínek, buďte s jejich výběrem opatrné. Jestliže jsou kraťasy na pomezí ležérnosti a sportovního stylu, mohou fungovat ty šedé, které jsme vybrali, ale pokud máte balerínky kožené, zdobené kamínky nebo lesklé, zapomeňte na ně. Skvěle naopak ladí různé sandálky, přičemž platí, že čím jsou jednodušší, tím lépe.

K tomuto typu šortek nedoporučujeme brát podpatky a to ani v případě, že nerazíte na „hybrid“ v podobě tenisek na podpatku. Představit si umíme jedině boty s platformou, a to zase jen tehdy, pokud boty budou stylově ladit.

Foto: archiv firem

Na foto: kraťasy (H&M), boty zleva – bílé žabky (Jil Sander), šedé balerínky (Unger Fashion), tenisky (Lacoste), kotníčkové (Melissa Shoes), černé sandálky (Madewell)Foto: archiv firem

Čím se řídíte při výběru bot? A kdy si vůbec nevíte rady? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám