Hlavní obsah

Mrkněte na správnou řasenku

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Svůdnému pohledu předchází kvalitní řasenkaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Stačí jeden podmanivý pohled a budou vám všichni muži ležet u nohou. Ale než na někoho svůdně zamrkáte, musíte vědět, jak řasenku vybrat, používat a jak se o ni starat, aby předčasně nevyschla. Teprve potom budou vaše řasy neodolatelné.

Článek

Naučte se řasenku používat

Když vytáhnete štěteček z tuby, otřete ho o její okraj, ale rozhodně s ním nekvedlejte dovnitř a ven. Do řasenky by se dostal nežádoucí vzduch a ztvrdlé zbytky barvy. Horní řasy pročesávejte kartáčkem směrem od kořínků ke konečkům, zespoda i shora. Dolní přetřete jen zlehka shora. Slepené řasy rozdělte hřebínkem na řasy.

Starou vyměňte včas za novou

Obsah řasenky nikdy neřeďte vodou, začne-li hrudkovatět, nemilosrdně ji vyhoďte. Maximální životnost těchto malovánek je právě půl roku. V řasence po této době vznikají bakterie z nečistot, které se do ní dostanou. Řasenku vždy dobře zavírejte, nevystavujte ji extrémním teplotám a nikomu ji nepůjčujte. Upadne-li vám štěteček na zem, očistěte ho odličovacím mlékem.

Foto: DermacolStar Choice MascaraVyberte si tu nejvhodnější barvu i štěteček

Nejoblíbenější černá řasenka je ideální pro výrazný večerní make-up a denní líčení tmavovlásek. Blondýnám a zvláště rusovláskám sluší víc hnědá, vypadají v ní víc přirozeně. Modrá a zelená by měly ladit s barvou očí, kterou podtrhnou, nebo s oblečením. Zajímavě vypadá, když barevnou mascarou nabarvíte pouze konečky horních řas. Na večer můžete zaexperimentovat se zlatým či stříbrným odstínem, vypadá to zajímavě.

Pro extrémní příležitosti používejte voděodolnou řasenku

Nebojte se jí, vašim očím neublíží a je navíc ohromně praktická. Odolá jakékoliv vodě, nerozpije se a neudělá kolem očí strašidelné černé kruhy. Rozhodně se vám bude hodit, když jdete do bazénu, sauny nebo když uroníte slzy štěstí, až vás požádá o ruku.

Foto: DermacolDermacol ObsesionTipy na nákup:

  • StarChoice Mascara, řasenka s efektem umělých řas, dodá řasám maximální objem a prodlouží je. Filmotvorné látky pokryjí každou řasu zvlášť a sférický pudr jim dodá objem po celé délce. (Dermacol,199 Kč) (obr.)
  • More Lashes Waterproof (Max Factor, 325 Kč) stoprocentně voděodolná, zhušťující, dokonale nabarví i nejjemnější řasy
  • Panoramic Curl (L´Oréal, 260 Kč) pro opravdu podmanivý pohled, řasy mimořádně dobře natáčí
  • Symbiosis Double Effect Mascara (Dermacol, 199 Kč), dvoufázová řasenka, první bílá fáze řasy vyživí a nylonová vlákenka řasy prodlouží, druhá dodá maximální objem. (obr.)

Reklama

Načítám