Hlavní obsah
2,9
(19)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co k večeři? Dopřejte si dávku beta-karotenu s pikantní mrkvovou polévkou!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 lžičky čerstvého mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 ks citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 kg mrkve
  • 80 g čerstvého krémového sýru
Článek

Postup

01.

Ve velkém hrnci nechte na oleji změknout nadrobno pokrájenou cibuli, rozdrobenou papričku a nasekaný zázvor. Přidejte kolečka mrkve a ještě chvíli opékejte.

02.

Zalijte vývarem a povařte do změknutí.

03.

Na závěr do polévky prolisujte česnek a tyčovým mixérem ji rozmixujte. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou.

04.

Podávejte se lžící žervé nebo ho zamíchejte přímo do polévky.

Tip

Polévku můžete dochutit kari kořením a k mrkvi klidně přidejte i pokrájenou bramboru, která zajistí ještě krémovější konzistenci.

Reklama

Související témata:

Načítám