Hlavní obsah

Můžete zabránit nevěře? Ano!

Foto: Thinkstock

Jak se vyhnout nevěře, ohrožení vztahu a morální kocovině?Foto: Thinkstock

Reklama

Nádherně voní, je krásný, charismatický a vy mu chcete padnout do náruče. Nemůžete se dočkat, až vás obejme a políbí. Je to pohádka? Ne! Zlý sen. Doma na vás čeká partner. Co teď? Jak se za sebe druhý den nestydět? Jakým způsobem se vyhnout nevěře?

Článek

V zemích OECD s počtem obyvatel nad 10 milionů jsou Češi čtvrtým nejpromiskuitnějším národem. Je to překvapení? Ani ne, nejspíš se jedná o takovou nemoc současné doby, která postihuje jak muže, tak i ženy. Dokonce dámy po třicítce prý mají největší šanci dopustit se nevěry kvůli společenskému postavení, jak uvádí David Smitt z Bradley University v Illinois, který vycházel z údajů 48 zemí světa. Nějaký ten hřích zkrátka čeká na každého – a na každém rohu.

Měla jsem jiného. Partner to neví!

„Už se mi to stalo,“ svěřuje se osmadvacetiletá Viky. „Šla jsem s partou do baru, když byl přítel na služební cestě, a dala jsem se do řeči s jedním sympaťákem. Vypili jsme pár skleniček, rozebrali práci, koníčky i život, zatančili si, a on mě pak šel doprovodit domů.“ Jak tohle asi mohlo dopadnout? „Ani nevím, jak se to seběhlo, ale najednou jsme se líbali, já odemykala dveře a sahala mu do rozkroku. Ráno jsem si připadala jako ta největší coura, ale už to nešlo vrátit,“ popisuje Viky, která příteli nikdy nic neřekla. „Sama bych se zbláznila, kdyby mi něco takového udělal,“ dodává.

Viky ohrozila svůj stávající vztah a neodolala pokušení. Odsuzujete ji? A co když se dostanete do stejné situace? Víte, jak se zachovat?

Foto: Thinkstock

Nemůžete se zbavit pocitu, že se něco děje?Foto: Thinkstock

Tipy, jak „neujet“. Hlavně žádná opice!

„Nepijte alkoholu víc, než zvládnete,“ upozorňuje Lenka Černá, kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz. Záludné drinky otupují ostražitost, smysly a našeptávají strašné nekalosti. „Pokud totiž nemáte vyřešený vztah doma, alkohol pouze uvolní to, co v sobě dusíte,“ vysvětluje Černá. Pak je velmi těžké, odradit sama sebe od svalnatého hezouna. „Vždyť ten můj stejně nikdy neposlouchá, co mu říkám, a neví, co potřebuju,“ říkáte si na svoji obhajobu, když pochybujete o svém partnerství.

Porovnejte oba kohouty na jednom smetišti

To je ten pravý čas na trochu upřímnosti. Opravdu je drahá polovička tak strašná? A co má ten, který stojí před vámi, lepší než dlouhodobý partner? Je to fyzický vzhled? Třeba ty svaly buduje každý den od nevidím do nevidím, že ani nemá čas na nic jiného. Jsou to peníze? Majetnější pánové jsou prý víc promiskuitní, protože mají pocit, že si mohou všechno koupit, a podléhají moci neomezených možností. Chcete být nevěrná kvůli nedostatku sexu? Svoje a partnerovy sexuální potřeby si ujasněte. Odmítal sex vždycky, nebo až v poslední době? Třeba ho něco trápí…

Domluvte si dozor

„Jestli si nejste jistá, že odoláte pokušení, pokud vás čeká nějaká akce, dohodněte se s kamarádkou, která je rozumnější než vy, ať vás pohlídá,“ doporučuje kouč. Každá další schůzka s člověkem, ke kterému jste přitahována, totiž zvyšuje pravděpodobnost úletu – zvlášť když jste vy dva o samotě. Někdo třetí může zabránit tomu, aby flirt přešel v něco víc.

Plzák by zatloukal. Vy taky?

Pokud už se přece jen stane, a k nevěře dojde, nikomu se s tím nesvěřujte. Mohlo by se stát, že kamarádce taková informace nechtěně ulétne, a váš partner se to dozví nevybíravým způsobem. Radši ale dělejte všechno pro to, aby vaše partnerství šrámy neutrpělo. Podnikejte s protějškem co nejvíc věcí pohromadě, komunikujte spolu a respektujte se. Pak vás pomíjivá krása svalů nebo konto jiného samce nedostanou! I když…

Prevence? Co nejdál od svalnatců!

Steven Gangestad, profesor psychologie na univerzitě v Novém Mexiku, který se vyjádřil k prvnímu vědeckému bádání svého druhu – výzkumu, že ženy jsou nevěrné se svalovci, uvádí následující: „Studie zajisté potvrzuje, co si myslím, že lidé tuší: Že muži v lepší kondici a s vypracovanějšími svaly se vskutku zdají být atraktivnější.“ Takže, ženy, pozor převážně na hezouny, kterým činky vyčuhují z kapsy! Nikdo si nikdy nemůže být před úletem jistý, a proto si udělejte náš test.

A co vy, podléháte příležitostem, které dělajízloděje?

Reklama

Související témata:

Načítám