Hlavní obsah

Muži a jejich malé „lži": Které na vás zkoušejí vaši partneři?

Foto: thinkstock

Muži prostě občas lžou. Dokud jde ale o drobnosti, je to spíš úsměvnéFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý občas trochu zalže. Jsou to ty malé, neškodné nepravdy, které jsou spíš k zasmání než k rozčilování. A v čem lžou především pánové? Zeptali jsme se vás, a tohle z toho vzešlo.

Článek

Říká se, že ženy mlží ohledně svého věku, váhy, velikosti oblečení a podobně. To pánové lžou v trochu jiných věcech. Z vašich zkušeností se zdá, že mají občas problém s počty, špatně se orientují v čase, možná by potřebovali ušního lékaře a také se dost často snaží ututlat svůj mimomanželský vztah s lednicí.

Ach ty počty

Podle většiny našich čtenářek je to klasika. Jak jde o pivo, pánům se nějak kalí mozek a najednou umějí počítat jen do tří. „Já se vždycky musím smát, když se manžel vrátí z hospody. Jen na něj kouknu a vím, že měl minimálně pět piv, ale on mi vždy urputně tvrdí, že byla jen tři. Prostě, i kdyby přišel úplně na šrot, nikdy nepřizná víc než tři piva,“ říká Markéta H. Podle ní jde o takovou drobnou lež, kterou s úsměvem toleruje a její muž vlastně také ví, že ona stejně tuší, že pravda je o pár piv jinde.

Foto: thinkstock

Šel jen na jedno, přitom je ale pryč už tři hodiny? Klid, tohle je klasika, v hospodě zřejmě plyne čas jinakFoto: thinkstock

Špatná orientace v čase

Zdá se, že v restauracích, barech a hospodách běží čas pomaleji. Jinak si nejde vysvětlit zkušenosti našich čtenářek na Facebooku. „Vždycky, když jde můj partner ,na jedno´, tak mi za tři hodiny píše, že už se zvedá. A to jeho zvedání trvá další dvě hodiny,“ popisuje Katarínka. A naprosto stejné to má doma i Helena I. „To znám. Když jde ten můj do hospůdky, tak mi volá ,lásko, už jdu, za deset minut jsem doma. Nikdy ale nedorazí dřív než za dvě hodiny. A to tu hospodu máme opravdu deset minut od domu,“ vypráví Helena.

A skoro to vypadá, že tyhle dámy ještě spolu s Miladou K. mají doma snad stejného muže. „Když řekne, že jde na dvě piva, vždycky jsou z toho dvě až tři hodiny. To by mě trefil šlak. Proč to neřekne rovnou?“ popisuje Milada K.

Já že moc jím?

Vypadá to ale, že muži lžou i v oblastech, které jsou jinak většinou připisovány ženám. I oni jsou totiž hákliví na svou postavu a váhu. „Nejde jen o pivo, ale i jídlo. U nás se často objevuje věta ,vždyť já moc nejím´. Tak by mě zajímalo, z čeho tedy má ten megapupek,“ směje se Pavlína S.

Foto: thinkstock

Myslíte, že muži svou postavu a množství snědeného jídla přiliš neřeší? Omyl! I v této oblasti se pokoušejí lhát, ovšem prázdná lednice je většinou prozradíFoto: thinkstock

To Lucie M. má doma asi zase nějaké záhadné skřítky, kteří každý večer plení ledničku. „Můj muž má to, čemu se říká bílý sex. Prostě večer, když já už jdu spát, vlítne do lednice a vyprázdní ji. Když se druhý den dívám do lednice a ptám se, kam zmizela ta šunka, proč je uheráku polovina a jak je možné, že máme už jen dvě housky, když jsem jich včera kupovala snad deset, krčí rameny a do očí mi tvrdí, že o ničem neví. Ale smějeme se oba a nakonec se shodneme na tom, že ti skřítci jedlíci jsou vážně ničemové,“ říká Lucie M.

Pánové, skočte si na ušní

Z vašich reakcí na Facebooku to vypadá, že věty „to slyším poprvé“ či „to jsi mi nikdy neříkala“ slýcháte až podezřele často. Je jedno, zda jste manžela poprosily, aby vynesl odpadkový koš, odnesl štafle do sklepa nebo vám zajel s autem do myčky. Nezáleží ani na tom, že jste si jisté tím, že jste mu to dokonce neřekly jednou, ale třeba i třikrát. On to prostě slyší poprvé! Jak je to možné? Buď vy trpíte schizofrenií, nebo má on problém s ušima.

A v čem vám „lže“ váš partner?

Reklama

Související témata:

Načítám