Hlavní obsah

Muži a lichotky. Takhle to s nimi (ne)umí! Neměli by někdy raději mlčet?

Foto: Avatar_023, Shutterstock.com

I když se snaží, někdy to pánům s lichotkami úplně nevyjdeFoto: Avatar_023, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy (stejně jako muži) milují lichotky. Prostě chtějí slyšet něco hezkého. Ale pravda je taková, že se do toho někdy pánové tak trochu zamotají a dámu svého srdce ve výsledku nepotěší.

Článek

S muži je to někdy zábavné. I ti, kterým třeba příroda moc smyslu pro romantiku a pochopení pro ženskou duši nenadělila, se snaží. A vznikají pak mírně ošemetné situace. Třeba když jde o lichotky. Chce vám říct něco hezkého a milého, ale nakonec to nevyjde úplně podle plánu. Třeba jako v následujících případech.

Móda

Většina mužů se ve světě módy necítí úplně dobře, nákupy jsou pro ně noční můrou, ale čas od času se z lásky ke své partnerce přemohou a vyrazí s ní do víru nákupního centra. Vy pak stojíte v kabince, zkoušíte nejrůznější modely a možná z úst svého muže zaslechnete podobné skvosty:

  • Moc hezké šaty, lásko. Vypadáš v nich štíhle – Jak si tohle ženský mozek přeloží? Jsem tlustá, možná to v těchto šatech není až tak vidět, ale jsem tlustá!
  • Zkus ty druhé šaty, miláčku. Tyhle jsou takové moc mladistvé – Co proletí ženě hlavou? Panebože, on mi právě řekl, že jsem stará!
  • Není ta sukně moc krátká, zlato? – V tu chvíli už ani nevíte, co zkoušíte, ale přemýšlíte, jestli jsou vaše nohy tlusté, křivé nebo co je s nimi, sakra, špatně?!
Foto: nd3000, Shutterstock.com

Zkuste se tomu zasmát a neberte si nepovedené pochvaly příliš osobněFoto: nd3000, Shutterstock.com

Postava

Tohle je samozřejmě velmi nebezpečná oblast, tady pánové bruslí na hodně tenkém ledě, obzvlášť má-li jejich polovička třeba jen dvě kilečka navíc. V tu chvíli věta typu „Zhubla jsi, viď? Super, teď ti to moc sluší!“ není to, co chce žena slyšet. Přitom by stačilo to zapeklité „teď“ vynechat a už by to nevyznělo tak, že předtím vám to neslušelo a byla jste odporně tlustá.

Pozor i na bodré projevy lásky a fyzické náklonnosti. Žádné chytání za kypřejší boky a věty typu „to je základ rodiny“ nebo objetí a hlášky typu „co s kostnatými modelkami, když ty jsi tak hezky měkoučká“.

Mlčeti zlato

Lichotky jsou samozřejmě moc fajn, ale někdy je skutečně lepší raději mlčet. Nadšené zvolání „Jé, ty jsi byla u kadeřníka. Páni, tobě to sluší“ může vyjít jen ve chvíli, kdy muž skutečně ví, že tam jeho žena byla. Jinak se také může dočkat ledově chladné odpovědi „Ne, nebyla, jen jsem si umyla hlavu“.

A pozor i na nostalgii například při prohlížení starých fotek. Žádné rozplývání typu „Jé, podívej, ty jsi byla tak mlaďounká“ nebo „Panebože, to bylo před patnácti lety. To jsem to s tebou vydržel ale dlouho, co“.

Jak je na tom s lichotkami váš muž? Umí to s nimi?

Načítám