Hlavní obsah

Muži a vyznání lásky: Takhle vám říkají, že vás milují!

Foto: thinkstock

Muži sice nejsou mistři milostných vyznání, ale mají své vlastní způsoby, jak vám dát své city najevoFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži jsou prostě tak trochu jiní. Neradi mluví, na vyznání lásky a sladké řečičky je moc neužije, ale své city dávají najevo jinak. Jenže rozumíte jejich řeči? Jak poznat, že vás ten váš má fakt rád?!

Článek

Obecně se ví, že muži nejsou žádnými mistry řeči a milostných projevů. Jenže řada žen, i když o této jejich slabině ví, stejně požaduje, aby jejich partner pravidelně říkal „miluji tě“, „ty jsi moje největší štěstí“ a podobně.

Ach to chlapské myšlení

Jenže mužská logika je neúprosná. „Oni už vám přece jednou – kdysi – řekli, že vás milují. A pořád to platí, tak proč by to měli opakovat,“ vysvětluje psychoterapeutka Lucie Horníková.

Na vině je ale také typicky ženská vlastnost, a to pocit, že muži umí číst naše myšlenky. On by vám partner lásku možná i vyznával, kdyby věděl, že po tom toužíte. „Já třeba mužům, svým klientům, často doporučuji, aby ta hezká slova svým partnerkám říkali. I muži jsou schopni se to naučit. Ale na ženách zase je, aby neměly strach a o svých potřebách mužům řekly,“ vysvětluje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Ale rozhodně není na škodu pokusit se vnímat typicky mužské projevy lásky, každodenní drobnosti, kterými své city dávají najevo. Tohle jsou tři klasické situace, které lze přeložit jako „miluji tě“.

1. Dotyky

Když kolem vás projde, nikdy vás nezapomene plácnout po zadku. Když se náhodou objeví v koupelně a vy se sprchujete, mlsně na vás pomrkává. Klasická ženská reakce vypadá následovně: „Proboha, ty vážně myslíš jen na to jedno!“

Foto: thinkstock

Za jeho mlsnými pohledy a doteky není jen chtíč, ale i láskaFoto: thinkstock

Jenže omyl, dámy. Tímhle pánové neříkají jen to, že jim připadáte sexuálně přitažlivé, ale také to, že vás mají rádi. „Když vidím svou ženu nahou, nebo třeba ve spodním prádle, prostě se okamžitě naladím na erotickou vlnu. Líbí se mi, ale zároveň jsou v tom i city. Prostě když ji vidím, láskou bych ji snědl,“ směje se sedmatřicetiletý Ivan.

2. Obavy

Nemá rád, když se vracíte pozdě večer sama domů. Nedůvěřuje taxikářům a raději si pro vás přijede. Nenechá vás jít večer se psem, jde ho vyvenčit sám. Má o vás strach a nehodlá vás vystavit žádnému nebezpečí. No není tohle láska?!

„Nemám vůbec dobrý pocit, když moje žena v noci venčí psa. Vždycky to dělám já, ale když jsem byl nemocný, chodívala ona. A jakkoli to zní hloupě, měl jsem o ni strach. Nabádal jsem ji, ať nechodí do parku, ať se vyhne temnému podchodu, jako by byla malá. Ale představa, že se jí něco stane, mě fakt děsí,“ líčí třiatřicetiletý Lukáš.

Foto: thinkstock

Za muže mluví činy! I to, že se vám postarají o auto, je důkaz láskyFoto: thinkstock

3. Technický dozor

Ženy za volantem nejsou žádnou výjimkou, ale co si budeme povídat, která z vás dokáže vyměnit pneumatiku, ví, kdy jí končí technická, a pozná, zda se dají zimní pneumatiky použít ještě na další sezonu.

V mnoha domácnostech se o tohle stará chlap. A vaše bezpečí je v jeho rukách, dámy! „Moje žena je velmi dobrá řidička, ale trvám na tom, že vybírám pneumatiky, hlídám technickou, kontroluji olej a podobně. Pokládám to za gentlemanství a zároveň mám dobrý pocit z toho, že sedá do auta, které je v pořádku,“ vysvětluje osmatřicetiletý Petr.

A jak vám vyznává lásku váš muž?

Reklama

Načítám