Hlavní obsah

Muži Evy Pilarové

Foto: Tomáš Padevět

Pěvecká legenda na zahrádceFoto: Tomáš Padevět

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eva Pilarová, legenda naší populární hudby s neuvěřitelným hlasem o rozsahu tří oktáv oslaví v srpnu sedmdesátku. Pro náš magazín ProŽeny jsme si povídali - samozřejmě o chlapech. A jako bonus pro vás paní Eva, vyhlášená kuchařka a gurmánka, připravila seriál receptů ze své kuchyně. Těšit se na ně můžete každý pátek!

Článek

Obecně málo se ví, že máte syna. Čemu se vlastně věnuje?

Ano, mám syna. On si ale nikdy nepřál, aby se o něm mluvilo v souvislosti se mnou, a chtěl si sám vybudovat svou pozici. Ne aby se říkalo – to je ten od Pilarky. Vždycky jsem to respektovala. Stejně tak po narození dvou jeho synů. Myslím, že je to tak správné. Ale abych vám odpověděla, v podstatě všichni dělají do počítačů.

Takže se občas sejde velká rodina?

Jistě. Asi nejhezčí bývá společné setkání v Brně u mé maminky, která oslavila čtyřiadevadesát let! Ale pozor, to není žádná vetchá babička. Je to maminka, která se umí perfektně obléct a chodí i v tomto věku na vysokých podpatcích, naprosto soběstačná. Je to úplná paráda. Takže ona třeba na Vánoce napeče domácí cukroví, které je velmi dobré a lahodné. Její takový recept jsou takzvaná bezátka. Ten vám poté prozradím.

Skvělé! To by maminka mohla chodit i na vaše koncerty, ne?

Ona bydlí nedaleko rockového klubu a shodou okolností jsem tam letos v dubnu vystupovala spolu s Felixem Slováčkem. Zároveň tam zpíval i Jura Helán, jehož znám léta a kdysi jsme spolu natočili desku moravských písní s Moravěnkou. No a když jsem tam tedy zpívala s tím Felixem, tak nějakého dobráka napadlo vyzvat maminku na pódium. Ona souhlasila a sklidila obrovský potlesk. Pak jsme společně s Jurou i s ní zazpívali Lásko, bože lásko. (úsměv)

Foto: Tomáš Padevět

S manželem oslavili stříbrnou svatbuFoto: Tomáš Padevět

Už více se ví o vašich manželstvích. První skončilo emigrací, druhé po dvou letech, až to třetí je jasná trvalka!

S prvním manželem jsme spolu byli dva roky. Když už se narodil syn a měl tři měsíce, tak on vycestoval s kapelou SH Kvartet Karla Velebného a nevrátil se. Volal mi to Miloš Kirschner a já to nejprve brala jako blbý vtip. No byl to šok! Já si to přesně pamatuju, protože ten večer jsem šla točit s Waldemarem Matuškou live pro televizi. Tam na mně nikdo nic nepoznal, ale pak mi to začalo docházet, co asi bude… Záhy mi vzali pas a já byla takzvaně nevýjezdná na Západ. To byl rok 1962. S manželem jsem se viděla až v roce 1990. Byl hrozně zvědavej na syna, ale to víte, uplynulo hodně let, takže zájem po krátké době opadl. Nebylo už tedy proč se vídat.

Druhý manžel, zpěvák Jaromír Mayer, byl také „dvouletka“. Textař Zdeněk Borovec byl takový věštec. Když nám napsal duet Rozhoupej zvony nad námi, tak jsme se vzali, a když napsal Mám tě dost už celej den, tak jsme se rozešli… On pak po letech také emigroval. Bylo to přesně týden po Waldovi, v roce 1986. S mým třetím mužem Honzou už budeme mít letos stříbrnou svatbu, takže to je trvalka. (smích)

O něm se ví, že vás nenechá téměř nic dělat. Je vůbec něco, co by neuměl?

Já teď marně přemýšlím, co by neuměl. On byl velice dobře vychovanej. Je takovej praktickej. Umí i skvěle vařit, protože měli hospodu. Už vím, co on neumí, to vám řeknu! (smích) Neumí si pustit video, cédéčko a naladit televizi. Zatím není důvod ho to učit, nehledě na to, že dostal cédéčko s jednou zahraniční zpěvačkou, kterou já nějak moc nemusím, tak mu neukazuju, jak na to. Ještě ji má zabalenou v tom celofánu. (smích)

Reklama

Související témata:

Načítám