Hlavní obsah

Muži hledají ženy, které je potřebují!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Není jednoduché najít vyhovujícího partneraFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reaguji na váš podnětný článek Chci dítě, ale není s kým, kde čtenářka Katka popisuje, jaký má problém s biologickými hodinami a vším, co s tím souvisí.

Článek

Můj osobní názor je, že problém ani tak není v tom, že by byl nedostatek protějšků v tomto věku, ale spíše není dostatek příležitostí, jak takového partnera najít. A pak vidím hlavní potíž ve stále přetrvávajícím názoru, že „chlap je pánem tvorstva" a od počátku věků platilo, že žena se starala o domov a muž o to, aby uživil svou rodinu.

Takto to platilo možná ještě v 70. - 80. letech minulého století, ale následně byla revoluce, vzrostla emancipace i samostatnost, zvětšily se možnosti žen, které tu dříve tolik nebyly. Najednou ,,pán tvorstva" není až tak potřebný pro zajištění rodiny, není už ani chytřejší apod. Ovšem tuto změnu prožily pouze ženy, muži zůstali na svém stálém.

A proto muži pro sebe stále hledají ženy, které mají nižší vzdělání než oni sami, vydělají méně peněz a tak dále, prostě hledají takové, u kterých budou mít jistotu, že je potřebují. Muži totiž nehledají ženu, která je chytřejší, majetnější, samostatnější a vlastně muže potřebuje, jen aby zanechal ženě své geny a ona porodila jeho dítě.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Spokojený vztah je hlavně o toleranciFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Žena má udržovat rodinný plamen

Takovéto pojednání by mohlo mít několik desítek stran a každým dalším napsaným názorem by vyvstaly další a další otázky k řešení. Ale pokud bych to shrnula, tak muži stále očekávají, že žena, kterou chtějí, bude na nich aspoň trochu závislá, bude jim oddaná, milovat je a ctít, pečovat o ně a jejich děti, bude udržovat rodinný plamen.

Dnešní ženy jsou však díky novým možnostem na tom jinak. Hledají pěkného a zachovalého muže schopného reprodukce, který s jejich potomkem bude tvořit rodinu a domov, nebude příliš pohodlný, splní většinu přání ženy, ale přitom nebude mít touhu ji převýšit, a to v čemkoliv.

Myslím, že dnešní lidé to mají těžší, nejenže nemají příliš možností, jak se seznámit, ale jsou i příliš nároční ke svému okolí, a hlavně - nikdo je neučí partnerské toleranci a dohodě, které si myslím by bylo potřeba nejvíc.

Vhodných žen je poskrovnu

Jinak můj názor vychází jak z desítek přečtených podobných článků, tak i z vlastní zkušenosti z druhé strany, protože mám bratra, který má před čtyřicítkou a je stále svobodný. Měl dlouhodobý vztah asi šest let, který bohužel skončil a od té doby nejenže má velmi málo příležitostí k seznámení, ale ani většina přijatelných žen z jeho pohledu není vhodná (např. kouří, nechtějí děti, chtějí si ještě několik let užívat svobody bez závazků, mají vyšší vzdělání než on, mají příliš adrenalinové zájmy apod.).

Co se týče mne samotné, jsem ve vztahu, který trvá už přes 15 let. Z tohoto vztahu se narodily dvě děti. Prošel několika krizemi a je pravdou, že v současné době se nachází ve stavu zcela volném. Oba máme své kamarády, já se starám o děti a domácnost, partner platí 80 % domácích výdajů a zbytek já. Snažíme se trávit hodně času společně s dětmi. Oba pracujeme. Sami spolu ale už nikam několik let nechodíme. Je to o velké toleranci.

Mějte se hezky, snad vás něco z toho zaujme.

Reklama

Související témata:

Načítám