Hlavní obsah

Na co myslí muži při sexu?

Foto: Thinkstock

Muži myslí při milování na ledacosFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás někdy napadlo, o čem váš partner přemýšlí, když se s vámi miluje? Jaké představy ho náležitě nabudí a které naopak utlumí? Chcete to opravdu vědět? Tak čtěte dál!

Článek

Žena je tvor složitý. Na její touhy, sexuální výkon a libido působí hodně faktorů od problémů v zaměstnání, celulitidy, prázdného bankovního účtu až po onemocnění dětí a sousedky, která si s pomluvami nedá pokoj. Je toho opravdu hodně. Některé dámy dokonce při milování sepisují nákupní seznam. „Mezitím, co si to manžel odbude, přijdu na to, co budu vařit o víkendu,“ otevřeně přiznává čtenářka Jarka. To muž tak komplikovaný není. I když se „nesoustředí“ vyloženě na sex, vždy se svému výkonu dostatečně věnuje. Co mu ale v té hlavě může kmitat? To se odvíjí od toho, s jakými úmysly se do sexu pouští!

První myšlenky nad nahou ženou

„Muži myslí při milování s manželkami či partnerkami na ledacos. Záleží, zda se mají těmito představami stimulovat, nebo naopak tlumit – například při předčasné ejakulaci,“ vysvětluje sexuolog Luděk Daneš. Pokud pánové potřebují podat větší výkon, co jim k tomu pomáhá? „Většinou si představují jinou, atraktivnější ženu. Během milování s manželkou to bývá milenka, herečka, modelka,“ vyjmenovává sexuolog.

Když se muži naopak potřebují zklidnit, volí neatraktivní témata. „V případě, že potřebují trochu utlumit, mohou si při sexu s milenkou představovat manželku, či něco jiného, málo vzrušujícího. Nejsnadněji se dá sex potlačit myšlenkami na práci. V poslední době mi několik mužů sdělilo, že ejakulaci spolehlivě oddálí myšlenkami na hokejové umění pražské Sparty,“ s úsměvem dodává Luděk Daneš.

Anketa mužského časopisu Men´s Health

  • 47 % mužů myslí při sexu na jinou.
  • Zbytek z celkového počtu oslovených pánů si užívá své partnerky, zabývá se „při tom" sportem, dovolenou, přemýšlením o ženské promiskuitě, přehráváním porno filmů v hlavě nebo údajně nemyslí na nic.

(Ankety se zúčastnilo 1505 respondentů.)

Foto: Thinkstock

Většina mužů myslí na aktuální chvíliFoto: Thinkstock

Ohrožují sexuální myšlenky a představy vztah?

To ale není všechno. „Pokud je muž deviantně zaměřen, může si představovat nějaké aktivity, které ho silně vzruší, ale netroufá či nemůže je s partnerkou realizovat. Většinou se jedná o aktivity se SM obsahem,“ doplňuje sexuolog. Ty ale, pokud nijak neomezují ani neohrožují protějšek, nejsou na škodu. Jak se zmiňuje sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu: Bohatý fantazijní život může jedině přispět ke zkvalitnění reálného sexuálního života, a proto by si ho měli lidé dopřávat bez jakýchkoli pocitů viny.

Tak to vidíte. I to, že má v hlavě jinou, nemusí být na škodu. Ovšem radši se na jeho myšlenky neptejte. Slyšet pravdu někdy bolí a unést to, že zrovna nejste pro partnera nejvíce vzrušujícím sexuálním objektem, je opravdu veliká dřina.

A na co myslíte při sexu vy?

Reklama

Související témata:

Načítám