Hlavní obsah

Načasujte si milování

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Muži mají největší chuť na sex ránoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žijete v reálném čase, máte nutné schůzky, povinnosti a budíky. Vaše tělo si ale řídí svůj čas nezávisle na vás, vlastně chemicky. To ono stanoví, kdy jste plná elánu, kdy padáte únavou, a taky kdy máte chuť na milování. Pojďte se projít láskou podle hodinek!

Článek

7 hodin - Touhu nahradíme polibkem

Budíček! Ten zvoní nejen na našem nočním stolku, ale taky probouzí odpočinuté tělo. Touhle dobou až o čtvrtinu stoupá hladina testosteronu, který u mužů probouzí touhu po milování. Většinou to nevychází - běžíme do koupelny, udělat snídani, odvést děti do školky a hurá do práce, ale věřte, že by se vaše tělo o mnoho krásněji probouzelo do pracovního dne, kdybyste si o tu půl hodinku na milování přivstala. No nic, pokud to nevyjde, nezapomeňte aspoň na pořádnou pusu ve dveřích. I polibek nabudí pozitivní vjemy, které nám vydrží ještě část dopoledne.

10 hodin - Čas na milování s fantazií

Ještě stále přetrvává mazlivá nálada, ale to už jste úplně ponořená v práci. Celé dopoledne je prokazatelně dobou, kdy je náš mozek schopen pracovat na plné obrátky, a tak u mužů se, ke stále ještě zvýšené hladině testosteronu, probouzí i fantazie a tvůrčí myšlení. Pokud si tak krásnou chvilku nápaditého milování musíte nechat ujít ve všední den, rozhodně ji nepromarněte o víkendu nebo na dovolené.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zaflirtujte si v práci s kolegouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

14 hodin - Sex po telefonu

Příjemně ve vás doznívá polední pauza a dobrý oběd. Není to právě doba, kdy by se vám chtělo do aktivní činnosti, ale celým tělem se rozlévá spokojenost a pohoda. V té době se vám v těle produkuje endorfin - hormon štěstí, a tak máte dobrou náladu. Tohle rozpoložení se dá dobře využít na jemné flirtování s kolegy v práci. Můžete najít i chvilku na lehce dráždivý telefon partnerovi.

18 hodin - Tělo si žádá pohyb

Říkáte si, že jen blázen by v téhle době provozoval sex? Právě jste dovlekla nákupní tašky a běháte mezi ledničkou a sporákem. Je to ale velká škoda, protože odpoledne hladina testosteronu opět stoupá a výzkumem bylo prokázáno, že to je doba, která přeje orálnímu sexu. Bohužel vaše náramkové hodinky říkají něco jiného než ty vnitřní. Fakt je, že vaše tělo, na rozdíl od vašich pocitů, si touhle dobou žádá pohyb, který mu můžete dopřát aspoň chvilkou cvičení. Je to čas, kdy se dobře spalují kalorie.

21 hodin - Dejte mi všichni pokoj!

Dostáváte se do kritické doby. Po pracovním kolotoči jste teď skončily ten domácí - kuchyni, děti, žehlení... Začínáte být vyčerpané a vaše okolí, tedy i manžel, vám leze na nervy. Toužíte po klidu, po soukromí. Raději se vyhněte partnerovi a zalezte někam do koutku ke své knize, do vany, nebo běžte na vycházku s pejskem. Tohle je hodina, kdy se podle psychologů odehrává nejvíc konfliktů mezi manželi.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Když přijde chuť, je jedno, kolik je hodinFoto: samphoto.cz/jiunlimited

22 hodin - Něžné milování

Zdá se, že už jste si odpočinula. Venku je tma, a to je opět signál pro vnitřní hodiny, které nařizují uvolnění. Na nějaké akrobatické výkony náladu nemáte, ale po celodenním vypětí trocha něhy a laskání přijde vhod. Nejlépe je v tuto dobu stulit se do pevné náruče a nechat se jemně laskat. Už je klid, nikam nespěcháte a pro dnešek je všechno srovnáno. V tuto dobu se podle výzkumu miluje více než 60 % párů. K jedenácté hodině prý u mužů klesá nikoli výkon, ale psychická chuť na milování. Od půlnoci do páté hodiny ranní byste měly opravdu odpočívat a nerušit svůj organismus.

I když jsou biorytmy mužů a žen podrobně nastudovány, praxe je taková, že když prostě přijde chuť, jde všechno bádání stranou. Podstatné je, s kým máme chuť splynout, proto, bez ohledu na hodiny a hodinky: Milujte se a množte se!

Reklama

Související témata:

Načítám