Hlavní obsah

Ňadra: Tohle jste o nich nevěděla!

Foto: sweaterpillows.com

Modelka Keeley Hazell má podle čtenářů Sun nejhezčí poprsíFoto: sweaterpillows.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomém ženská ňadra. Muži jsou jimi fascinováni, protože co kus, to unikát! Proč je ale každé z nich jinak velké? Jaká žena toho má v podprsence „nejvíc"? A je pravda, že se díváním na ženský dekolt prodlužuje život? Tahle fakta o ňadrech vám vyrazí dech!

Článek

Proti gustu žádný dišputát, to je jasné. A proto jsou každá prsa krásná, ať mají jakékoliv rozměry a objem, protože každý z nás vidí krásu v něčem jiném. Rozhodně všichni muži nemilují obří ňadra, která jim svým pohybem vycinkají zuby v ústech. I když podle biologa Desmonda Morissea jeho teorii o darwinovskémvýběru druhů velká ňadra symbolizují připravenost na sex a tím pádem i víc potomků. (O lásce k poprsí více ve článku Proč muži milují ženské poprsí).

Obří prsa? V Americe!

V tom případě by si následující dáma mohla otevřít třeba dvě školky jen ze svých vlastních dětí, kdyby aspoň trochu chtěla… Největší přírodní ňadra světa má totiž jednapadesátiletá Američanka a držitelka Guinessova rekordu od roku 1999 Anna Hawkins-Turner používající pseudonym Norma Stitz, jejíž oděvní velikost je 120XXX (v americké velikosti 72ZZZ). Svými prsy, které dohromady váží přes 28 kilogramů, si vydělává na živobytí čili je ukazuje, kde se dá. Zkrátka job za všechny prachy. V Čechách se na první příčce obřích vnad drží Milena Velba pocházející z Ústí nad Labem. Její desítky jistě mnoho mužů nenechá bez povšimnutí. Ale milé dámy, ruku na srdce, dokážete si představit shánění vhodné podprsenky? I když…

Česká ňadra se zvětšují

„Velikosti podprsenek se za poslední roky posouvají rychle k větším velikostem. Zatímco ještě před několika lety byla nejčastější velikost podprsenky 75 B, nyní je nejprodávanější velikostí 80 C a 85 D,“ vysvětluje Jiřina Matoušová z firmy vyrábějící spodní prádlo značky Werso. A dodává, že tím to ale vůbec nekončí. „Zaznamenáváme zvýšený zájem o košíčky E, F, které dříve ženy požadovaly spíš výjimečně, dnes se ale stávají běžně žádanou velikostí.“

Věčný problém? Výběr spodního prádla

O výběru té správné a padnoucí „prsní podpěře“ se neustále vedou debaty, protože spousta žen trápí svá prsa v neodpovídajících velikostech, o čemž paní Matoušová ví své: „Velmi často se nám stává, že zákaznice chce podprsenku 75 B. Zkoušením kolikrát skončíme na 80 C, D a i větší. Je to prostě velikost, kterou měla paní před x lety a myslí si, že ji má stále. Jako se mění naše postava, mění se i prsa a velikost podprsenky. Nejhorší ale je, když žena opravdu takovou podprsenku nosí.“ (Tento názor mají i ostatní výrobci spodního prádla. Například i odbornice Helena Konarovská se nechává slyšet, že české ženy velikost svého poprsí podhodnocují.)

Nesouměrnost hrudníku lze zamaskovat

Co když ale není jedno ňadro jako druhé? Pomůže snad i v tomhle ona zmíněná podprsenka? Ano! Nepravidelnost prsou totiž lze zamaskovat správnou podprsenkou a různými vychytávkami.

Rozdíl ve velikosti prsou je velmi častý a vzniká již při jejich růstu, kdy většinou jedno roste rychleji, ale časem se mohou srovnat. Dalším obdobím, ve kterém dochází k velké změně prsou a můžeme se setkat i s daleko většími rozdíly, je po kojení, kdy velká nalitá prsa splasknou a je potřeba se poohlédnout po nové perfektní podprsence, která povislá prsa zvedne, zpevní, nasměruje k sobě a ještě může vyrovnat vzniklé velikostní rozdíly. Pokud je velikost prsou markantní, dají se opět prsa srovnat použitím vyztužené podprsenky s přídavnými polštářky. Ale klid. Někdy jsou ty rozdíly mezi levým a pravým prsem tak nepatrné, že o nich ví jenom sama majitelka!

Foto: Thinkstock

Mužům dělá kontakt s ňadry dobřeFoto: Thinkstock

Ženo, odhal se. Chci žít déle!

Ať malá, nebo velká prsa, dívání na ně prý mužům prodlužuje život. Jistě jste tuhle průpovídku od některého z pánů zaznamenala. „To jen je výmysl chlapů, aby se mohli dívat tam, kam nemají,“ myslíte si. Jenže chyba lávky. S tímhle „objevem“ nepřišel muž, ale žena!

Doktorka Karen Weatherby zkoumající problémy se stárnutím organismu uskutečnila pokus, který trval celých pět let. Skupinka mužů během něj každý den několik minut zírala na ženské vnady. Výsledek byl přímo revoluční. U těchto mužů se totiž prokázal nižší krevní tlak a celkově příznivé působení na organismus předcházelo případným srdečním chorobám. Taková „prsní terapie“ po domácku by měla trvat aspoň 10 minut denně, dámy, přičemž i ten obal – podprsenka dělá svoje. Tak napište ježíškovi, třeba se v rámci svého vlastního „zdravotního programu“ uvolí pořídit pro ty vaše skvosty nějakou moc fajnovou…

A kam se muži dívají vám?

Reklama

Související témata:

Načítám