Hlavní obsah

Nahé vaření pobláznilo svět! Taky budete kuchtit v rouše Evině?

Foto: Thinkstock

Erotika k životu patří. Někdo si myslí, že i do kuchyně, a někdo dokonce, že do kuchyně při vaření!Foto: Thinkstock

Reklama

U vaření nedělní polévky se svlékněte, pak se usmějte do čočky fotoaparátu a výslednou podobiznu vystavte na internet. Proč? Nahé kuchtění je nový trend na síti! Podlehnete mu i vy?

Článek

Už v roce 1997 se světoznámá chilská spisovatelka Isabel Allende ve své knize Afrodita zmínila o takzvaném nahém vaření.

„Všechno, co se připravuje pro milence, je smyslné, ale platí to ještě víc, když se na přípravě podílejí oba a využijí toho k rozpustilému odkládání šatstva, zatímco krájejí cibuli a loupají lístky artyčoků,“ zasněně popisuje v jedné z pasáží. Myslí to dobře, akorát teď se nejspíš dost podivuje nad novým trendem. Nahota při vaření změnila podobu.

Exhibicionismus v kuchyni

Kuchařinky po celém světě odhazují svršky, vaří jen „v kůži“ a ještě se u toho fotí. Selfíčka pak vystavují na blogu s názvem Cooking naked nebo na sociálních sítích. Některé tomuto fenoménu podlehly tak, že si založily vlastní stránky, kde propagují nejen veganský způsob života, ale i nahotu jakožto „návrat k přírodě“.

To je případ třeba trojice mladých lidí z Manchesteru. Greta, Jess a Luke (ano, mladík) se toho opravdu nebojí, i když rozkroky zatím neukázali. Ovšem globálně vzato, k vidění jsou nejčastěji zadnice a ňadra. Je to tak v pořádku?

Foto: Thinkstock

Podobné fotografie by měly zůstat ve vašem domácím archivuFoto: Thinkstock

Jak to nejspíš vzniklo?

Koučka a ženská terapeutka ze Školy pro ženy Bc. Jana Zittová říká, že v dnešní moderní společnosti je téma neskrývané nahoty u žen velice choulostivé a diskutabilní. Možná ale ne nevysvětlitelné…

„Je třeba mít na zřeteli především hlavní vývojový proud, který šel nahoru v přístupu k oblékání. Jedná se o různé revoluční módní trendy – zkracování sukní a prohlubování výstřihů –, které byly s nahotou spojené,“ popisuje možné začátky tohoto nápadu odbornice s tím, že se evidentně neudržela míra studu ve společnosti, a jeho hranice se prolomily. Ostatně, podle ní se v dějinách lidské civilizace objevovaly a v každé době asi vždy budou objevovat různé odchylky a úchylky.

Popularita nápadu. Proč?

„Věřím, že názorů na toto téma bude mnoho, nicméně je nutné podotknout, že dnešní trend vystavování fotek nahých žen při vaření je nejspíš důsledkem úpadku intimní hodnoty, kterou by si podle mého názoru měla žena v rámci mezí udržet,“ vysvětluje odbornice, která sice podotýká, že mnohým ženám vystavování fotek může dopomoci k většímu sebevědomí, ale zároveň varuje před negativními důsledky tohoto chování.

Foto: Thinkstock

Možná na vaření ani nedojde...Foto: Thinkstock

Smyslné? Ano, ale v soukromí!

„Pokud žena ukáže světu svou nahotu, to, jak je velice transparentní, mužská část populace si ji nemusí tolik cenit a vážit,“ dodává Jana Zittová s doporučením, že když už vaření bez oblečení, tak ideálně v páru – pokud s tím druhý souhlasí. Je moudré získanou dokumentaci nešířit dál. Vždyť stačí, že si dvojice zpestří milostný život v soukromí, no ne?

„Choulostivé materiály se mohou dostat k lidem nebo dětem, kteří si fotografie bez cenzury nepřejí spatřit. Navíc tento kult nahoty opravdu může nepříznivě ovlivňovat lidské vědomí a strhávat dolů společenské hodnoty,“ dál varuje terapeutka se slovy, proč „do toho nejít“. „Říká se, že čím je ušlechtilejší vnitřní život, tím je intenzivnější pociťovaná osobní potřeba adekvátního zahalení vlastního těla.“

Pokud tedy máte podobné choutky, radši zapracujte na osobní přeměně a udělejte si život zábavnější. Rozhodně je to bezpečnější varianta, než když vaši nahou fotku za pár let objeví desetiletý syn nebo nový šéf. Myslíte, že vám pak zvýší plat?

Foto: Archiv firem

Proměňte se v sexy divu a po nahém vaření mu poskytněte trochu vzrušení. Tyto svůdné kousky ho stoprocentně dostanou do varu!Foto: Archiv firem

A co vy, kolují někde na síti vaše nestydaté fotky?

Reklama

Načítám