Hlavní obsah

Nákup školních potřeb nemusí být stres!

Reklama

Konec prázdnin se pomalu, ale jistě blíží a s ním i nákupy školních potřeb. Hypermarkety Globus nabízí širokou nabídku školních potřeb i rady, jak vybrat skutečně správně.

Článek

Vše má svá pravidla, a aby pomůcky byly skutečně užitečné, musí se vše vybrat správně a orientovat se i dle potřeb konkrétního dítěte, jeho věku a dalších kritérií.

Například nejdůležitějším předškolním nákupem bývá školní taška. Kromě toho, že se děti často poměřují podle toho, kdo má tašku hezčí, starostí rodičů pak zejména bývá fakt, aby dětem nekřivila záda. Musí se tedy dávat pozor na popruhy a jejich délku i na anatomické tvarování a polstrování. Neméně podstatné je i oddělení přihrádky na svačinu a učebnice, protože dostávat jogurt z učebnic není jednoduché. Pevné dno pak zaručí delší životnost, a nezbytné jsou hlavně viditelné bezpečnostní prvky.

Nesprávně vybraná taška může křivit záda a znepříjemnit dítěti cesty do školy. Na co je třeba dávat pozor?

Kromě toho se děti neobejdou bez nových psacích a výtvarných potřeb. Pera, tužky, obaly na sešity, penál, pastelky, fixy, temperky, štětce. Ve verzi pro praváky či pro leváky, barevné, bombičkové, propisovací, se zvířátky, oblíbenými figurkami... člověku z toho jde až hlava kolem, kolik možností, druhů a variant je v nabídce. Výběr už však takovou záhadou není. Pero musí mít správný sklon a náplň se musí snadno vyměňovat, aby to zvládl i prvňáček. Úchop by měl být snadný a pro prsty zdravý, jinak si může malý školák u držení pera vyvinout zlozvyk, kterého se pak jen těžko zbavuje. I hrot je velmi důležitý. Většinou totiž může zabránit, aby se ze začínajícího spisovatele stal škrábající kocour.

Pero musí školákovi dobře padnout do ruky a výměna náplně by měla být jednoduchá i pro prvňáčky

Moderní technologie se staly nedílnou součástí výuky. Co má tedy mít například tablet, aby dobře sloužil? Především dlouhou životnost baterie, kvalitní displej a procesor. Navíc mnoho tabletů již umí zabránit dětem, aby nakupovaly přes internet či měly účet na sociálních sítích. Z druhé strany není na škodu si připlatit za větší paměť, aby si děti mohly své výtvory a dobrodružství fotit, a pak se jimi chlubit doma.

Moderní technologie jsou dnes nedílnou součástí dětského života. Je tedy třeba věnovat jejich výběru zvláštní pozornost

Je tedy mnoho kritérií, na které je třeba brát při výběru ohled. Ale není důvod panikařit. Nejlepším pomocníkem je v takové chvíli Globus, kde s prodejem začali v předstihu, aby se vyhnuli velkým davům nakupujících na poslední chvíli. Na jejich stránkách www.globus.cz/zpatky-do-skoly.htmlposkytují rady rodičům ztraceným v džungli školních potřeb, jak nejlépe vybrat veškeré vybavení ke spokojenosti jejich i malých nezbedů.

Reklama

Související témata:

Načítám