Hlavní obsah

Nalaďte se na vánoční strunu

Foto: conpro.cz

Lenka FilipováFoto: conpro.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíte odpoledne a večery ve frontách v obchodech, nervózní a neklidné? Přeneste se na okamžik z předvánočního shonu do světa nádherné muziky a nasajte tu pravou vánoční atmosféru na vánočním recitálu Lenky Filipové.

Článek

Smetanovou síní Obecního domu v Praze se 19. prosince v 19.30 rozezní písně slavné české šansoniérky Lenky Filipové a jejích hostů. Písničkářka se na pódiu objeví v doprovodu dvou mužů. Marek Linhart svými mistrnými prsty zabrnká na elektrické a akustické kytary a Sean Barry zahraje na irskou harfu, klávesové nástroje a akordeon. Jako host vystoupí také brněnský violoncellista Štěpán Švestka. Diváci se mohou těšit na Lenčiny slavné písně jako Za všechno může čas, Věnování, Mosty nebo Zamilovaná. Na své si však přijdou i milovníci klasiky, keltských písní a českých a francouzských šansonů.

Během koncertu proběhne křest Lenčina nového DVD „Lenka Filipová LIVE". Nahrávka byla pořízena v Divadle Aréna v Bratislavě letos na podzim. Celý výtěžek z koncertu věnují pořádající agentury Wolf Star Production a Bon Art Production obecně prospěšné společnosti ESTETA. Ta dotaci využije na podporu mladých umělců, kteří usilují o studium v zahraničí.

Lenka Filipová vystudovala pražskou konzervatoř a klasickou kytaru na Mezinárodní hudební akademii v Paříži. Na svém kontě má už 14 hudebních alb. Zpěvačka a kytaristka vystupovala ve všech zemích Evropy, Japonsku, USA i Kanadě. V roce 1997 získala Cenu Grammy.

Foto: conpro.cz

Plakát k vánočnímu koncertu Lenky FilipovéFoto: conpro.cz

Vánoční recitál Lenky Filipové Smetanova síň v Obecním domě v Praze Pátek 19. prosince v 19.30 Lístky v ceně 350 a 390 Kč

Reklama

Načítám