Hlavní obsah

Léto končí: Vaše tělo volá SOS!

Foto: Shutterstock

Slunce zanechá na vaší pokožce stopyFoto: Shutterstock

Reklama

Léto je časem odpočinku, dovolených a relaxace. Ale zatímco vy jste si užívala krásného počasí, vaše pokožka i vlasy trpěly. S koncem teplých dnů jim proto dopřejte trochu víc péče a napravte škody, které za poslední týdny vykonaly slunce, moře i chlorovaná voda.

Článek

I když už sluníčko tolik nepálí, neznamená to, že neexistuje a nepoškozuje vaši pleť. Ochranné faktory proto nezatracujte a používejte denní krémy s obsahem UVA a UVB. Pozor, tyto přípravky nepoužívejte na noc, UV faktory by během spánku pokožku zbytečně zatěžovaly.

Nadopujte se antioxidanty

Sluneční záření mimo jiné způsobuje i vznik volných radikálů, kvůli kterému bývá vaše tvář rychleji zvrásněná. Pokud jste trávily většinu času opalováním, vyzbrojte se antioxidanty. Zařaďte do jídelníčku potraviny s vitaminem C, B, E a A, selenem, manganem nebo zinkem. Pochutnejte si na zelenině (mrkev, brokolice, kapusta, rajčata) ovoci (borůvky, maliny, broskve), oříšcích (vlašské a lískové ořechy), mase (ryby, kuřecí a červené maso), ale i na červeném víně nebo kvalitní hořké čokoládě. Vyzkoušejte i krémy s antioxidanty, například First Defense anti-oxidant cream od Elizabeth Arden.

Zatočte s pupínky

Nepěkným následkem léta bývají i pupínky. Horko, zpocená kůže pod syntetickým oblečením, mastné opalovací krémy - to vše vede k tomu, že se v létě můžete pořádně opupínkovat. Postižena bývají i záda, ramena, dekolt nebo vaše pozadí. Jak se jich zbavíte? Místo klasického mýdla nebo gelu používejte přípravek s kyselinou salicylovou. Dobrým tipem je spray Anti Blemish Solution od Clinique, který pohodlně nastříkáte na kterákoliv místa. Pozor také na peeling, ten sice slouží jako dobrá prevence, ale pokud už pupínky máte, vyhněte se mu. Mohl by zhoršit stav postižených míst.

Foto: shutterstock.com

Dejte pleť po dovolené do pořádkuFoto: shutterstock.com

Pokožka jako Sahara

Slunce, moře i chlorovaný bazén - to vše vysušilo pokožku vašeho těla.  Jak kůži vrátit původní kondici? Používejte sprchové oleje, zapomeňte na dlouhé, horké koupele a dopřejte si výživné tělové krémy, jako je Excipial z lékárny. Jestliže máte sušší i obličej, přidejte pod svůj denní krém hydratační sérum. Nezapomínejte ani na oční okolí, během léta se z nedostatku vláhy vytvářejí jemné vrásky, které ale pravidelnou hydratací zmírníte.

Dopřejte si hloubkovou péči

I když nejste pravidelnou zákaznicí salonů, po letním trápení své tváři dopřejte intenzivní ošetření. „Po létě musíte pokožce dodat potřebnou vláhu. Vyzkoušet můžete hydratačně-výživnou péči, která se aktivuje příjemnou masáží, nebo aplikaci masky z 10- až 20% čistého vitaminu C. Ten dělá s pletí hotové zázraky,“ říká kosmetička Martina Albrechtová z centra Kéraskin Esthetics.

Nezapomínejte na vlasy

Horkým počasím utrpěly i vaše kadeře, které mohou být přeschlé a poničené. Udělejte si zábal z olivového oleje, ponechte půl hodinky a pečlivě vymyjte. Nezapomínejte na intenzivní masky, výborná je například Absolut Repair od L'Oréal Professionnel nebo Masquintense, Kérastase. Na suché vlasy se hodí i různé olejíčky či kúry v ampulkách.

Tak myslete i na svou krásu a dopřejte jí dovolenou !

Reklama

Související témata:

Načítám