Hlavní obsah

Nářez jako hrom. Ten se tedy vybarvil!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všimly jste si někdy, milé spoluženy, jak jsou pro nás Velikonoce důležité, přestože většina z nás jsou bezvěrci a pohani? Příchod jara je pro nás prostě potvrzením, že příroda nás v tom nenechá.

Článek

Mám ráda tradice, ale prosila bych, aby byly vykonávány důsledně. To, že nás chlapi o pondělní koledě seřežou (někteří, pravda, docela láskyplně), na to se nezapomíná. Ale že my je máme od hlavy k patě zlít studenou vodou, to už se moc nepraktikuje, emancipace neemancipace (nejspíše hlavně proto, že bychom ten svinčík stejně musely uklízet my). A pak je tu tradice, kterou miluju a nedám na ni dopustit. Velikonoční výzdoba. Stačí se podívat z okna, jak příroda – a letos tedy obzvlášť – vybuchuje barvami.

Kuchyňský robot Sencor STM 301X

Fialové krokusy, zářivě žluté narcisy, zase jinak žluté forsytie, sytě oranžové řepčíky, modré barvínky, sněhobílé sedmikrásky s růžovými sukýnkami, neskutečně zelená mladičká tráva… Tak tohle všechno chci mít i doma! Přesně tuhle záplavu pastelových barev. Celá kuchyň musí vypadat jako kvetoucí louka. A tak jsem se vypravila shánět velikonoční ozdoby. Nakoupila jsem kdeco, ale pořád mi to v kuchyni připadalo smutné. Nakonec jsem na to přišla – ať budu zdobit tu naši jednobarevnou kuchyň, jak chci, jarní paleta z ní stejně nebude. To chce zásadní změnu! Koupit barevné spotřebiče napadne nejspíš kdekoho. Však se taky jednotlivé firmy předhánějí v ujištění, jak váš hlad po barvách uspokojí.

Tyčový mixér SHB 436X

Houbeles! Většinou to skončí u tří, maximálně čtyř barev, které jsou ještě pro každý spotřebič jiné, hanba povídat. Už jsem to pomalu vzdávala, ale pak jsem na internetu našla stránky www.sencor.cz. Schválně se na ně podívejte. Mně to vyrazilo dech – neuvěřitelná barevná škála! A barvy dokonale sladěné – kdo chce koupit například růžové spotřebiče, dostane dokonale stejný odstín! Řeknete si třeba – modrá. Nejenže ji mají, ale ve dvou odstínech! Dokonce i obaly má Sencor vyvedené přesně v těch barvách, v jakých pak je ten který kuchyňský pomocník. Já nicméně nic ladit nechtěla, naopak, šlo mi o co nejvíc barev, které prosvítí naši kuchyň jak sluníčko zahradu.

Kuchyňská váha Sencor SKS 502X

Přiznám se, že jsem strašně nedůvěřivá, tak jsem se šla do Planea podívat, jestli fotky na webu nelžou. Řeknu vám – v reálu je to ještě větší nářez. Objednala jsem si slaďoučce starorůžový robot, sytě modrou kuchyňskou váhu a jahodově červený tyčový mixér. Když mi ty krasavce přivezli a já je postavila na linku, bylo jasné, že přesně tohle to chtělo. Pak přišel Mirek. Teprve v tu chvíli mi došlo, že bude určitě prudit, jestli jsem si zjistila výkony a příkony a otáčky a… Znáte chlapy. A ono ne! Mrknul na to a povídá: „Sencor? Hm, tos mě překvapila. To je velmi slušná značka za peníze, který mě neurážejí. A je to… takový barevný, co?“ Chlap, no. Tak holky a dámy – na Velikonoce se pořádně barevně rozšoupněte, protože jaro, jaro je TADY!

Vaše Zlatuše Zelinková

Reklama

Načítám