Hlavní obsah

„Náš chlap": Chci nehloupou ženu!

Foto: Thinkstock

Najdu přirozeně inteligentní ženu?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chce-li muž způsobit v hlavách žen, potažmo v hlavě své, absolutní zmatek, napíše si do inzerátu na netu, že hledá nehloupou ženu! Já jsem to tedy udělal. „Jak to myslíš?“ „Jak poznám, že jsem nehloupá?“„A stačí ti Bc., nebo musím být Mgr.?“ Ach jo…

Článek

Vím, co všechno dokáží ženy v rámci své multifunkcionality dělat současně. Klobouk dolů! Ale prosím: Vypněte televizi, rádio a žehličku, odstavte hrnce, přerušte rozhovor se sousedkou, přestaňte si lakovat nehty a (jen na chvíli) při tom všem diktovat domácí úkol své ratolesti v okamžiku, kdy čtete mužský seznamovací inzerát! A čtěte pozorně!

Hledám nehloupou, hezkou a štíhlou…

Tak nějak jsem to do toho inzerátu napsal. A taky, že prosím o fotku. Ta kategorie krásy je jistě trochu ošidná. Zjistil jsem, že hezké ženy to řeší jednoduše tím, že fotku pošlou. Často jen tu fotku! Z té však nepoznám, zda je žena nehloupá. A často ani to, zda je štíhlá. Musím se doptávat. A doptat se na tyto citlivé věci není jednoduché, dostává-li se doptávajícímu jedinci jednovětých odpovědí jako: „Jsem tak akorát!“ nebo: „Však uvidíš!“

Ženy méně hezké píší, že je jejich okolí pokládá za velmi hezké, ne-li až atraktivní, napíší mi román, ale fotku z nich nevypáčíte ani párem volů. Tvrdí, že fotky klamou, a navrhují ruskou ruletu: „Sejdeme se a uvidíme!“ Ovšem tahle ruská ruleta funguje tak, že v pomyslném revolveru je podstatně více nábojů než prázdných komor, smrt tedy nastává s velkou pravděpodobností, rychle a neodvratně. Ani carští důstojníci by do takovéto kratochvíle nešli! A já nejsem žádným milovníkem adrenalinových sportů!

Za štíhlé jsem to pěkně schytal…

Minule jsem se na tomto poli svěřil, že „Náš chlap": Chci štíhlou ženu!. Dozvěděl jsem se, že tím urážím a dehonestuji všechny ženy neštíhlé, že jimi opovrhuji a že jsem pěkně rozmazlenej spratek. Dozvěděl jsem se i mnoho jiných věcí. Jako například, že štíhlost je otázkou toho, jak se žena cítí, nebo jaké má sebevědomí. Dle mého selského rozumu je štíhlost otázkou výšky a váhy. Tečka. V nuancích jistě záleží na tom, jak to má žena na sobě uspořádáno. V nuancích! Je-li dáno 165/80, nuance nezkoumám a nabírám jiný směr. Vypozoroval jsem, že ženy štíhlé napíší výšku i váhu. Ženy neštíhlé napíší výšku a že začaly chodit cvičit.

Však pozor, milé neštíhlé dámy, mám řadu kamarádů, kterým se líbí holky „krev a mlíko“, u kterých je zkrátka „za co vzít“. Pořádnej zadek a od trojek nahoru. Těm hoďte lano! Tihle hoši by si zase ani kolo neopřeli o ta skladná a lehce přenosná tintítka, která se líbí mně!

Foto: Thinkstock

Žena mě klidně může intelektuálně převyšovatFoto: Thinkstock

A teď ty nehloupé!

Málem bych zapomněl na to, čím jsem začal. Myslel jsem to dobře a zcela prakticky. Úplně tak, jako když mne bývalá manželka poslala pro maso a řekla: „Kup cokoli kromě vepřového.“ Koupil jsem kuře, bylo to v pořádku. Nebo rybu. Ano. Králíka? Výborně! Nechápu, proč uvádím do rozpaků čtenářky mého inzerátu požadavkem, že chci nehloupou ženu. Vždyť je to stejně praktické zadání! Neříkám tím snad, že jsem docela univerzál, který zvládne bystřejší servírku, ale i intelektuálku? Vyloučeny jsou, tedy s prominutím, pouze hloupé. Nevadí mi být doma tím chytřejším, ale mohu být i tím hloupějším. Nemám strach z chytrých žen. Vždyť je to paráda, může-li se člověk doma na cokoli zeptat a není mu odpovězeno jen: „Jak myslíš.“ nebo: „Ty máš vysokou školu, já ne!“ A to vzdělání? Jistě znáte stejně jako já tolik nablblých vysokoškoláků, jako neotitulovaných moudrých lidí. Striktní a neoblomný požadavek na akademický titul mi v tomto kontextu přijde jako mírná zhovadilost u inzerátu ženy, natož muže…

Ještě chvilku vydržím!

Tak to vidíte. Čím poctivěji a lapidárněji člověk popíše do seznamovacího inzerátu svých pár požadavků, tím je v tom větší binec. A to (opakuji) prosím pro mne skutečně není rozhodující, zda Dotyčná bude dětná či bezdětná, zda bude třicítkou či čtyřicítkou (tedy ne mladší, neb nehodlám adoptovat další dítě – svačiny do školy budu případně dělat jen regulérním školákům). Je mi jedno, zda Dotyčná bude Malenkou či Dlouhonožkou, vždyť vedle mne může kráčet ve smyslu tělesné výšky téměř kdokoli! Pravda, Malenku bych raději už kvůli spotřebě (málo jí a může nakupovat na dětském), ale kdyby už náhodou ta pravá Dotyčná přerostla mých 185, rozhodně bych jí nezakázal podpatky! A také je mi egal, zda bude mít Dotyčná dlouhé či krátké vlasy, o jejich barvě nemluvě. A prsa? Prostě nějaká. Bez kvantifikace. To všechno pro mne není důležité. A přitom tolik zmatků a nedorozumění! A Dotyčná nikde!

Vůbec tedy nezávidím hledajícím mužům, kteří mají zcela vyhraněný vkus. Ti aby se z toho rovnou zbláznili. To musí být neskutečná honička! Já snad tedy ještě chvilku vydržím…

Děvčata, proč nerozumíte jasnému zadání? Nebo snad nechcete rozumět? Nebo se snad mezi vámi nenajde současně nehloupá, hezká a štíhlá s fotkou? Vždyť já chci jenom jednu! Poraďte, jak to mám udělat a napište mi na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám