Hlavní obsah

Naše kamarádka lež

Foto: Thinkstock

Přece mu neřeknete, kolik doopravdy stály!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lhát se nemá. Protože lež má krátké nohy! A po těch tedy my holky rozhodně netoužíme! Takže nikdy nelžeme, jen si občas upravujeme skutečnost do podoby, která se v našich představách té pravdě alespoň trochu blíží...

Článek

My bychom rády mluvily pravdu o ceně nových bot, kabelky, náušnic. Jenže nám se prostě nechce. Rády hrajeme hru na „to-bylo-ve-slevě“ případně „to-už-mám-dlouho“. Hra nás pochopitelně baví pouze za účasti soupeře, který naši herní strategii hned tak neprokoukne a ještě vydrží hrát poměrně dlouho.

Horší je, když bolí pravda. To už nám moc do smíchu nebývá. Ty nejhorší pravdy bývají vyřčené jednou jedinou větou našeho spoluhráče ve hře na partnery: „Mám jinou. Už tě nemiluju. Stěhuju se k ní. Jsem homosexuál.“

Jak se hraje na pravdu, to si vyzkoušel i herec a dabér Lumír Olšovský. Moderátoři Roman Ondráček a Miloš Pokorný si Lumíra pozvali do svého pořadu na rádiu Frekvence 1. A byli zvědaví, jak to Lumír zvládne. Před několika lety to byl právě Lumír, kdo se nebál říct své manželce pravdu o vlastní homosexualitě. I když bolela. Ale zvládl to – ostatně podívejtese a poslechněte si záznam z pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1.

Takže dámy! Užívejme si naší hry na malou lež, pokud se týká ceny nových bot, kabelek a náušnic – vždyť ta hra je stará jako lidstvo samo. Ale nelžeme samy sobě ve věcech vážných, které ovlivňují životy naše i druhých. Tam je lepší ostrý řez. Rána sice krvácí, ale má velkou šanci na uzdravení! A když jsme zdravé, tak jsme šťastné. A šťastným holkám to sluší, a o to v té naší hře jde především!

Reklama

Načítám